Izraeli színekben ért el kimagasló eredményt egy magyar síelő

Szőllős Barnabás az alpesi összetett versenyben ért el olyan eredményt a világbajnokságon, amely korábban még egyetlen izraeli vagy magyar síelőnek sem sikerült.

A 13. helyen végzett Szőllős Barnabás az olaszországi Cortina d’Ampezzóban zajló alpesisí-világbajnokság alpesi összetett versenyében. Ez a legjobb eredmény, amelyet izraeli vagy magyar síelő valaha el tudott érni alpesi világbajnokságon. Testvére, Szőllős Benjamin a 21. lett ugyanebben a versenyszámban.

Szőllős Barnabás

Barnabás a remek eredményt a szlalomban elért 8. helyének köszönhette, ebben a részben az izraeli-magyar versenyző több ismert síelőt is maga mögé utasított. A férfiak alpesi összetett mezőnyében tegnap 44-en álltak rajthoz, közülük csak 23-an tudták befejezni a versenyt.

A korábban magyar színekben versenyző Szőllős-testvérek azután döntöttek úgy, hogy Izraelben folytatják pályafutásukat, hogy összetűzésbe kerültek a Magyar Síszövetséggel. A választás azért Izraelre esett, mivel az édesapa, Szőllős Péter magyar-izraeli kettős állampolgár, korábban izraeliként versenyzett, és edzőként, valamint szövetségi kapitányként is ott dolgozott évekig.

A harmadik testvér, Szőllős Noa tavaly januárban a Lausenne-i téli ifjúsági olimpián szerzett két érmet Izraelnek. A három testvér célja, hogy elindulhassanak jövőre a pekingi téli olimpián. (sielok.hu, Ynet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp