Halálosan megfenyegettek egy marokkói énekesnőt, amiért egy izraeli művésszel dolgozott együtt

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Sanaa Mohamed lemondta az egyik izraeli csatorna számára ígért interjút is és eltűnik egy időre az ügy miatt

Halálos fenyegetéseket kapott egy marokkói énekesnő, amiért közösen szerepel Elkana Marziano izraeli művésszel. Sanaa a támadások miatt eltűnik egy időre a nyilvánosság elől, és lemondott egy interjút is, amelyet egy izraeli csatornának adott volna.

„Egy kicsit beszélem a nyelvet. Természetes volt számunkra a közös munka. Ő Marokkóban él, én marokkói vagyok”, mondta az izraeli Marziano a The Times of Israel-nek.

Marziano hozzátette, szeretne egyszer a marokkói király előtt is fellépni.

Marokkó 2020-ban jelentette be, hogy normalizálja kapcsolatait Izraellel. Cserébe az Egyesült Államok részéről Donald Trump ígéretet tett arra, hogy Nyugat-Szahara marokkói fennhatóság alatt maradhat.

Múlt év decemberben egy tunéziai énekest értek súlyos támadások, amikor egy izraeli énekessel szerepelt a nyilvánosság előtt, ráadásul egy olyan dallal, amely a zsidó-muszlim toleranciát propagálta. Az énekes kirúgták a munkahelyéről is, egy állami rádióról az ügy miatt.

A „Béke a szomszédok között” című dalt az izraeli Ziv Yehezkel adta elő, aki egy vallásos mizrahi zsidó, és főként arabul szokott énekelni. A tunéziai zenei producer és zeneszerző Noemane Chaari volt. Az együttműködést a Regionális Intergrációért felelős Arab Tanács bonyolította le, amelynek célja az arab-izraeli párbeszéd elősegítése a régióban.

A dal megjelenése után készült tévé interjúban Chaari tagadta, hogy a dal az arab világ és Izrael közötti békére buzdít, elmondása szerint a muszlimok és zsidók közötti békét szerette volna promotálni. Ennek ellenére a műsorba meghívott többi vendég azzal vádolta meg, hogy segíti a cionistákat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp