Antiszemitizmussal vádolja a Heti Tv vezetője Erzsébetvárost egy szerződésmódosítás miatt

Zsidóüldözésnek tartja Breuer, hogy Erzsébetváros önkormányzata változtatni akar a Heti TV-vel kötött szerződésén.
Utcára akarja tenni Erzsébet város Európa egyetlen zsidó televízióját – ez a hangzatok kijelentés hangzott el a Hír TV egyik műsorában. Breuer Péter, a Heti Tv vezetője a következőket válaszolta arra a kérdésre, hogyan kell érteni pontosan az utcára kerülést a Heti TV esetében:

„1932-ben a náci Németországban először betörték az ablakokat, aztán később a zsidóknak nem volt miből élni, és utána iparszerűen kiirtották őket. Először a kabinetfőnöke Niedermüller Péternek megszüntetett egy megrendelést, egy erzsébetvárosi híradót.”

A Heti TV-t 2016. december elején indította Breuer Péter, amelyet a VII. kerületi önkormányzat keretein belül működik. Breuer a HírTV-nek adott interjúban elmondta, Niedermüllerék először elkezdtek kevesebbet fizetni a Heti TV által gyártott kerületi híradóért, majd január közepén az önkormányzat a kormányzati megszorításokra hivatkozva közölte Breuerrel, hogy kiadják az egész épületet, amiben a csatorna is üzemel.

Az interjúból az derült ki, hogy a kerület a DK-s polgármester nem akarja bezárni a Heti TV-t, mégis ezzel riogattak a műsorban, sőt, Breuer és a műsorvezető szerint a történet az antiszemitizmus gyanúját veti fel, sőt, végül arra a következtetésre jutottak, hogy az egészet azért csinálja Breuerrel az önkormányzat, hogy a nyugattal elhitesse, Magyarországon zsidóüldözés zajlik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp