Ezzel a dallal fog történelmet írni Izrael első etióp résztvevője az Eurovíziós Dalfesztiválon

Már elérhető Eden Alene új dala, amelyet az idén már megrendezése kerülő Eurovíziós Dalfesztiválon fog előadni Hollandiában.

A 20 éves énekesnő lett az első etióp származású előadó, aki Izraelt képviselheti az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az esemény tavaly ugyan elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén májusban azonban már megrendezik a dalversenyt Rotterdamban.

Először képviseli Izraelt egy etióp zsidó az Eurovíziós Dalfesztiválon – Kibic Magazin

A 19 éves Eden Alene képviselheti Izraelt idén májusban az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az etióp származású énekesnő egy televíziós válogató megnyerését követően vívta ki a jogot a részvételre. Az izraeli Kirjat Gatban született Eden Alene fogja képviselni Izraelt az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Amszterdamban. Alene az első etióp származású izraeli, aki részt vesz az európai dalversenyen.

Amennyiben tavaly lett volna Eurovízió, abban az esetben Alene egy négy (héber, arab, angol és amhara) nyelven előadott dalt énekelt volna, idén viszont egy új szerzeményt kell bemutatni. Ez lett az angol nyelvű Set Me Free című dal, amelyben egyetlen héber sor található, amely így hangzik: chalasz im hasigaon, azaz elég az őrületből.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp