Perzsául éneklő izraeli énekesnő a világ legrangosabb világzenei toplistájának élén

Liraz Charhi tavaly novemberben megjelent lemezén titokban iráni zenészek is közreműködtek.

A csak röviden Liraz néven előadó izraeli énekesnő Zan című lemeze vezeti a világ legrangosabb világzenei toplistájának (World Music Charts Europe) legfrissebb, februári listáján, számolt be az MTI. A hírügynökség híradásából az is kiderül, hogy a listán több magyar művész Lajkó Félix (7. helyen), az Ötödik Évszak (13.) és Lakatos Mónika (17.) is szerepel.

Liraz Charhi

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Liraz új, perzsa nyelven előadott dalokat tartalmazó albumán több iráni zenész is közreműködött. A két ország közötti feszült viszony miatt az iráni zenészek titkosított üzenetküldő alkalmazások segítségével léptek kapcsolatba az énekesnővel a letartóztatást kockáztatva. Az irániak számára ugyanis tilos bármiféle együttműködés izraeliekkel.

Az iráni zsidó származású Liraz sikerét azonban nem csak a több mint 25 ország ötven rádiós világzenei szakembere által havonta összeállított WMCE-lista első helye mutatja. Az izraeli énekesnő nemrég Amerika egyik legjobb zenei rádiójában, a seattle-i KEXP-n adott élő koncertet.

Liraz Charhi az éneklésen kívül színészettel is foglalkozik. Legutóbb például az Apple TV-én nemrég debütált izraeli Teherán című sorozatban egy Moszad-ügynököt alakít. Jelenleg készül a sorozat második évada.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp