Anitszemita uszítás a szélsőjobboldali Torockai kóservágásról szóló videója

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Tett és Védelem Alapítvány szerint a Mi Hazánk mozgalom elnöke az „állatok jogainak” ürügyén ismét zsidó- és muszlimellenes gyűlöletkeltést folytat.

Mint arról a Kibic Magazin is beszámolt, Toroczkai László, a Mi Hazánk nevű antiszemita és rasszista párt elnöke vasárnap videót tett közzé a YouTube-on „Zsidó és muszlim mészárszékek Magyarországon” címmel, amelyben arra igyekszik választ találni, hogy a kóser és a halal vágások során mennyire szenvednek az állatok.

A TEV szerint Toroczkai ezen akciójával beállt azon nyugat-európai politikai erők fő csapásirányába, melyben az európai kultúra alapszövetét adó értékeket semmibe véve,

álságos érvek mentén próbálják az állati jogokat (a körülmetélés kapcsán erőteljes képzavarral az emberi jogokat) a többezer éves vallási hagyományok fölé emelni, ezzel nyitva utat a tartalomnélküliségből fakadó gyűlöletpolitizálásuk végeláthatatlan folyamának.

A TEV közleményében felidézi, hogy a Jobbikból 2018-ban kivált Toroczkainak, aki Ásotthalom polgármestere, nem ez volt az első antiszemita botránya. 2016-ban a hászid Berkowitz Salamon Traubisoda-gyáráról készült riportja egy neonáci oldal beszámolója szerint „azt érzékelteti, hogy a zsidó rituális gyilkosságokban a szűz kislány vére arra kell, hogy az új épületek/házak bejárata körül a falat vérrel ’felszenteljék’ (…) a külföldi haszid zsidók a kóser Traubi Szóda gyár ’felszentelésére’ gyilkolták meg H. Zsófi 11 éves körmendi kislányt!” Egy évvel később Toroczkai „megélhetési zsidónak” nevezte Köves Slomót, az EMIH vezető rabbiját, annak egy lapinterjúja nyomán.
Tavaly márciusban pedig a TEV is feljelentést tett ellene gyűlöletre uszítás (Btk. 332.§) miatt. A politikus ugyanis egy Horthy Miklósról szóló rendezvényen az ismert neonáci frazeológiát használva, „Magyarország tönkretevői, a Tanácsköztársaság vezetői, miért voltak szinte kivétel nélkül zsidó származású emberek?” intézte mondandója fő kérdését a közönségének.

A kóservágás ellen uszít a szélsőjobbos Toroczkai – Kibic Magazin

A szélsőjobboldali Mi Hazánk mozgalom vezetője attól fél, hogy Magyarország a kóser és a halal vágás központjává válhat. A vágóhidakat videójában úgy állítja be, mintha durva állatkínzás folyna itt más vágóhidakhoz képest. A közelmúltban jóváhagyta a kóser és halal vágás tilalmát az Európai Bíróság.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp