Transzoknak tervez bikini-alsókat egy férfi a transznemű kislánya hatására

Jamie Alexander célja az volt, hogy a lánya, Ruby szorongás nélkül tudjon minden olyan tevékenységben részt venni, amihez kedve van.

Egy kanadai apuka egyedi fürdőruhákat gyártó céget alapított transznemű lánya hatására. A 12 éves Ruby Alexander inspirálta ugyanis a RUBIES nevű márkát, amely transznemű gyerekek és tinédzserek számára kínál ruhákat. A márkát 2020 őszén indították el, és már nemzetközi figyelem övezi olyan családok részéről, ahol a családok számára fontos, hogy az ilyen gyerekek minden helyzetben kényelmesen és magabiztosan érezzék magukat.

Rubie apja, a 46 éves Jamie Alexander azt mondja, hogy a transz lányok sokszor nem mernek olyan tevékenységeket végezni, mint az úszás, a tánc és a gimnasztika, nem mernek strandra járni, mert tartanak a zaklatástól és attól, hogy durván megbámulják őket. Ez még a liberális Torontóban is probléma, ahol a család lakik, írja a The Times of Israel.

Ezért Alexander elhatározta, hogy olyan bikinialsókat és egyrészes fürdőruhákat fog piacra dobni, amelyek jobban elfedik az érzékeny területeket egy speciális kompressziós anyag és egy háló segítségével.

Jamie Alexander és kislánya, Ruby

Alexander szerint egyébként a lánya sosem szégyellte transzneműségét. „Minket sem ért sokként a döntése, mert ez egy hatéves folyamat volt, amelyhez hozzá tudtunk szokni”, mondta.

Ruby 5-dik osztályos korában vállalta fel transzneműségét az iskolában, ahova korábban még fiúként vették fel. A szülők szerint azonban otthon már korábban is érzékelték, hogy Ruby nem érzi magát fiúnak.

„Otthon már régebben is felvállaltam a lányságomat. Kiskoromban anyukám magas sarkú cipőiben jártam, Barbie babákkal játszottam, imádtam a hercegnőket, és a kedvenc énekesnőm Beyone és Britney Spears volt”, mondta Ruby.

A kislánynak vannak az iskolában barátai, de hozzátette, vannak még homofób gyerekek is az iskolában.

„De ez őket minősíti”, jelentette ki.

Angela és Jamie Alexander (szülők) Ruby-val
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp