A közösségi médiában zsidózott a Mi Hazánk békési képviselője

Földesi Mihály judapestezéssel és zsideszezéssel gondolta számon kérni az átláthatóságot Békés városának önkormányzatán.

„A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ élére egy csorvási születésű, orosházi lakosú, Judapesten élő vezetőt nevezett ki”

– írta ki Földesi Mihály, a Mi Hazánk Mozgalom békési önkormányzati képviselője saját Facebook-oldalára abban a posztban, amiben a város vezetését különböző kinevezések miatt kritizált. Földes a az egyik kinevezett igazgató kapcsán hozzátette:

„A mi Szilárdunk legnagyobb iskolai végzettsége: Zsidesz kiskönyv.”

Földesi Mihály (Fotó: BEOL)

Az esettel kapcsolatban a helyi Fidesz-KDNP és más jobboldali szervezetek tiltakozó közleményt adtak ki. Földesi a felháborodás miatt megváltoztatta a bejegyzését, a BEOL-nak viszont azt nyilatkozta, hogy szerinte ő nem zsidózott, csak az átláthatóságot kérte számon. Egy hozzászóló véleménye azonban rádöbbentette arra, hogy nem mindenki értette hozzá hasonlóképpen az általa leírtakat.

A Földesi zsidózásáról hírt adó Tett és Védelem Alapítvány (TEV) megjegyzi, hogy a Mi Hazánk tagjaitól nem áll távol a zsidó közösséggel szembeni gyűlöletbeszéd gyakori használata. Pont a napokban látogatott el a szélsőjobboldali párt elnöke, Toroczkai László az EMIH csengelei kóser vágóhídjára, hogy ott a kóser vágásról tájékozódjon állatvédelmi szempontok miatt aggódva.

A kóservágás ellen uszít a szélsőjobbos Toroczkai – Kibic Magazin

A szélsőjobboldali Mi Hazánk mozgalom vezetője attól fél, hogy Magyarország a kóser és a halal vágás központjává válhat. A vágóhidakat videójában úgy állítja be, mintha durva állatkínzás folyna itt más vágóhidakhoz képest. A közelmúltban jóváhagyta a kóser és halal vágás tilalmát az Európai Bíróság.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp