Lassul a fertőzés az idősek körében Izraelben az oltási programnak köszönhetően

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Izraelben a beoltott 60 év feletti lakosok csupán 0,07 százaléka fertőződött meg, és még ennél is kevesebben mutattak tüneteket.

Az izraeli oltási programnak köszönhetően egyértelmű lassulás tapasztalható az új fertőzöttek számában a 60 év felettiek korosztályában, írja a 24 a BBC cikke nyomán. Az izraeli egészségügyi minisztérium szerint eddig 750 ezer 60 évnél idősebb ember kapta meg a vakcina mindkét dózisát, és mindössze 0.07 százalékuk, 531-en fertőződtek meg a koronavírussal.

A fertőzöttek közül pedig mindössze 38 esetben kellett enyhe, súlyos vagy kritikus állapotban kórházba szállítani. A beoltott 60 évnél idősebbek közül hárman hunytak el a koronavírus-fertőzés okozta szövődmények miatt, de az is elképzelhető, hogy még a vakcina megkapása előtt fertőződtek meg.

Előfordult 7000 olyan eset is, amikor a fertőzöttek még azelőtt megbetegedtek, hogy a vakcina kifejthette volna a hatását. Közülük viszont 700 súlyos esetet regisztráltak, amely 307 esetben a fertőzött halálával végződött.

Az egészségügyi minisztérium megállapítása szerint a megfertőződés és a tünetek megjelenésének esélye az első dózis beadását követő 14. nap után folyamatosan csökkent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp