Lassul a fertőzés az idősek körében Izraelben az oltási programnak köszönhetően

Izraelben a beoltott 60 év feletti lakosok csupán 0,07 százaléka fertőződött meg, és még ennél is kevesebben mutattak tüneteket.

Az izraeli oltási programnak köszönhetően egyértelmű lassulás tapasztalható az új fertőzöttek számában a 60 év felettiek korosztályában, írja a 24 a BBC cikke nyomán. Az izraeli egészségügyi minisztérium szerint eddig 750 ezer 60 évnél idősebb ember kapta meg a vakcina mindkét dózisát, és mindössze 0.07 százalékuk, 531-en fertőződtek meg a koronavírussal.

A fertőzöttek közül pedig mindössze 38 esetben kellett enyhe, súlyos vagy kritikus állapotban kórházba szállítani. A beoltott 60 évnél idősebbek közül hárman hunytak el a koronavírus-fertőzés okozta szövődmények miatt, de az is elképzelhető, hogy még a vakcina megkapása előtt fertőződtek meg.

Előfordult 7000 olyan eset is, amikor a fertőzöttek még azelőtt megbetegedtek, hogy a vakcina kifejthette volna a hatását. Közülük viszont 700 súlyos esetet regisztráltak, amely 307 esetben a fertőzött halálával végződött.

Az egészségügyi minisztérium megállapítása szerint a megfertőződés és a tünetek megjelenésének esélye az első dózis beadását követő 14. nap után folyamatosan csökkent.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp