A kóservágás ellen uszít a szélsőjobbos Toroczkai

A szélsőjobboldali Mi Hazánk mozgalom vezetője attól fél, hogy Magyarország a kóser és a halal vágás központjává válhat. A vágóhidakat videójában úgy állítja be, mintha durva állatkínzás folyna itt más vágóhidakhoz képest.

A közelmúltban jóváhagyta a kóser és halal vágás tilalmát az Európai Bíróság. A bírósági döntés lehetőséget ad a hatóságoknak arra, hogy előírják, hogy az állatok jogainak védelmében csak kábítás után vághatják le őket. Ez azonban nem teszi lehetővé, hogy a zsidók és a muszlimok megfelelően kivéreztessék az állatokat és betarthassák a vérevés tilalmára vonatkozó vallási előírásaikat.

A magyar és nemzetközi zsidó szervezetek is felemelték a szavukat a döntés ellen, amelyet kirekesztőnek éreznek, hiszen a kóserság betartása nélkül nem gyakorolható a zsidó vallás egy adott országban.

A magyar kormány is kiállt a zsidó szervezetek mellett, azonban Torockai most az állatok jogaira hivatkozva ellátogatott az EMIH tulajdonában lévő csengelei mészárszékre, valamint egy muszlim vágóhídra, írja a hetek.hu. Mindkét helyen a vezetőkkel akart beszélni, amit előzetes bejelentkezés híján és a járvány miatt nem tudott megtenni, ezért ellenségesnek minősítette a fogadtatást az erről készült videóban, valamint kritizálta a kormányt, amiért kiállt a zsidó szervezetek mellett az ügyben.

Torockainak végül sikerült beszélnie egy férfival a Békés megyei török tulajdonú halal vágóhíd egyik alkalmazottjával, aki elmondta neki, mi az oka a vallási előírásnak, mely egyáltalán nem öncélú: a kábítás során a szívműködés lelassul, a vér nem tud távozni a testből. Ha azonban a vágással a vér kijön az állatból a hús puhább, finomabb és egészségesebb lesz, valamint kevésbé romlik. Kérdésére a férfi elmondta, hogy nem kábítják el az állatot, hanem egy nagyon éles késsel történő vágással oltják ki az életét, így a folyamat rendkívül gyors, egy-másfél perc alatt az állat teljesen kiszenved, meghal, így nem igaz, hogy az állatok hosszan szenvednek.

A férfi tiltása ellenére beszámolt Torockai a fenti beszélgetésről, amit azzal magyarázott, hogy minden magyarnak joga van tudni, mi zajlik Magyarországon hogy a magyar kormány itthon az európai tiltás után, s mit támogat a magyar adófizetők pénzéből.

A barátságtalan elutasítás a zsidó és muszlim vágóhidaknál nem növelte a bizalmat, és így arról sem tudtak meggyőzni, hogy az állatvédőknek nincs igaza” – írja a videó végén Toroczkai.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp