Schobert Norbi Auschwitz-ot emlegette az elhízás kapcsán

Ismét nagyot alakított a fitneszguru, amikor a Pesti Tv-ben kijelentette: „Kövérnek senkit nem teremt a jóisten”, majd Auschwitz-cal és a gulággal kezdett érvelni a fogyás kapcsán.

A Pesti Tv egyik műsorának a „testszégyenítés, súlyfóbia, vékony kiváltságok” voltak a témái egyik nap. A műsor készítői szerint ezek „Magyarországon viszonylag ismeretlen fogalomnak számítanak”, de ezzel szemben szerintük „tőlünk nyugatabbra tombol”, sőt „dübörög az egészségtelen életmód propagálása”.

A műsorban részt vett Schobert Norbi fitneszguru, aki elmondta, hogy szerinte senki sem születik kövérnek. A műsorvezető ekkor rákérdezett, hogy akkor mit gondol a pajzsmirigy-betegségről, amire Schobert így reagált:

„Nem, az se. Igazából ugye a pajzsmirigy is tudja azért szabályozni az anyagcserét meg a vízháztartást, 3-5 kilóért tud felelős lenni. De nekem egy orvos barátom mondta, hogy: »Te láttál a gulágon vagy Auschwitzban elhízottat?«”

A példán a műsorvezető is meglepődött, de Schobert kijelentette: „az tény, hogy nem születünk egyforma genetikával és egyforma képességekkel”, majd hozzátette, hogy az elhízás egy kóros betegség, viszont, ha felhívják rá a figyelmet, akkor rögtön azzal bélyegzik meg az embert, hogy ez testszégyenítés. Ez utóbbi kijelentésével talán arra a nagy botrányt kavart kijelentésére utalt, amikor azt találta mondani, hogy a “házasságok azért mennek tönkre, mert a nők elcseszik azzal, hogy nem fogynak le szülés után“.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp