92 holokauszt-tagadó könyvet távolított el az Amazon az oldalairól

Zsidó szervezetek üdvözölték a Holokauszt Emléknapja előtt meghozott döntést.

Egyre nagyobb volt a társadalmi nyomás az Amazonon az elmúlt években abban a kérdésben, hogy távolítsa el a holokauszt tagadó tartalmakat az oldalairól.  Ezért a médiaóriás a napokban levette 17 ország 850 hyperlinkjét a felületeiről.

Többé nem elérhető az oldalán például az ún. Leuchter Riport, amely egy 1988-as dokumentum, és amely azt igyekszik cáfolni, hogy a gázkamrákban embereket öltek.

Az írással kapcsolatban az Auschwitz Emlékmúzeum korábban közölte, hogy grafikonokkal, elemzésekkel és számításokkal informálja félre azokat az olvasókat, akiknek nincs hozzáférésük más tudományos anyagokhoz.

Ezen kívül eltűnt például az Amazonról Austin Joseph A hatmilliós svindli című könyve, Wilhelm Staglich Az Auschwitz mítosz – legenda vagy valóság című kötete, és a szélsőjobboldali Journal for Historical Review kiadvány lapszámjai, írja a The Jewish Chronicle.

Az Amazon az elmúlt hónapban tárgyalt a lépésről a Zsidó Világkongresszussal, valamint egy nagy brit zsidó szervezettel is.

Az Amazon szóvivője elmondta, hisznek abban, hogy fontos az írott szóhoz való hozzáférés, és hogy a cenzúra veszélyes, ugyanakkor alapos és lényegbevágó szempontok megfontolása után döntöttek úgy, hogy bizonyos tartalmakat mégsem tesznek elérhetővé online boltjaikban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp