Rotschild Kláráról szóló darabbal debütál a Gólem Színház új Zsidó Előadóművészeti Központja

A Szalonklára című monodráma lesz az újonnan nyíló Gólem Központ első produkciója. Az előadást online mutatják be.

A Gólem Színház először tart online bemutatót, ráadásul egy olyan darabról van szó, amely az újonnan nyíló Gólem Központ az első produkciója. Mivel az online verzió felvételére az épülő Gólem Központ termeiben került sor, így kisebb változtatások lesznek az élő előadáshoz képest.

Szalonklára

A Szalonklára egy igaz történetek által inspirált fiktív dráma, amely egy alternatív olvasatot mutat a divatnagyasszony, Rotschild Klára életéről. A darabnak ugyan a fő témája a divatcég tulajdonosának élete, emellett sokat koncentrál arra, hogy milyen nőként egyedül a világban, a divat és a munka világában a 20. században.

A darabot Németh Virág írta és Borgula András rendezte, Rotschild Klárát Sipos Vera játssza. A bemutató január 28-án, 19:30-kor lesz online látható. Jegyeket erre a linkre kattintva lehet megvásárolni. Az online bemutató után exkluzív beszélgetésre várják a nézőket az alkotókkal, Németh Virággal és Borgula Andrással, illetve a színésznővel, Sipos Verával.

Szalonklára

Adott egy történelmi idő: 20. század. Adott egy nehézség: zsidó származás. Adott egy apa: szabómester. Adott egy név: Rotschild.

Minden adott körülmény ellenére Rotschild Klára nem az az ember volt, aki hagyta volna, hogy ez az összes tényező megkösse a kezét, sőt. Divat nagyasszony. Kelet Chanelje. Felnőni egy híres szabómester mellett. Bíróság. Megnyitni egy saját üzletet. Sikeressé válni. Bíróság. Párizs. Háború. Mindent elveszíteni. Kitelepítés. Újra építkezni. A rendszert mosolyogva kijátszani. A konkurenciát legyűrni. Titónénak ruhát készíteni. Külföldi vevőknek varrni. Évente többször Párizsba utazni. Tervezni. Eladni. Tervezni. Eladni. Tervezni. Egyedül.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp