Jótékonykodásra használja hirtelen jött népszerűségét a mémmé vált zsidó szenátor

A Joe Biden beiktatásán hatalmas kötött kesztyűben üldögélő Bernie Sanders fotója nagyot ment a közösségi médiában. A számtalan mémnek alapanyagot nyújtó képet a szenátor jótékony célokra használja fel.

Bernie Sanders kis híján ellopta show-t Joe Biden múlt heti beiktatási ceremóniáján, amikor a vermonti szenátor feltűnő kötött kesztyűjében egy nagy barna borítékkal a hóna alatt megérkezett az eseményre. Egy fotós sikeresen le is kapta, amint Sanders látszólag teljesen unottan, a járvány miatt maszkban, távolságot tartva üldögél egy széken, mintha arra várna, mikor mehet már végre a postára feladni a borítékot.

Bernie Sanders

„Csak ültem ott és próbáltam nem fázni és figyelni arra, hogy mi történik”

– mondta Sanders egy tévéműsorban az azóta ironikussá vált fotóról. A szenátor a CNN-nek arról is beszámolt, hogy a képet pólókra nyomtatták, amiket meg lehet vásárolni a kampányához tartozó webshopban. Az eladások után befolyt bevételt pedig különböző jótékonysági szervezeteknek és programoknak adományozzák.

A jótékonysági akció legalább annyira népszerű, mint maga a mémmé vált fotó. A 45 dollárba (13 ezer forint) kerülő fekete pulóverből ugyanis már minden darab elkelt, de a nagy érdeklődés miatt a 27 dolláros (8000 forint) pólókra is 3-6 hetes várakozási idő van.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp