Zsidó nagyágyúk divatkölteményei az új amerikai elnök beiktatásán

Január 20 nagy nap volt Joe Biden és Kamala Harris számára, de elég nagy nap volt a zsidó divat szempontjából is. Lady Gaga, Bernie Sanders és Batsheva ruhakölteményei.

Kamala Harris nevelt lánya, Ella Emhoff egy világhírű zsidó divattervező, Batsheva Hay ruháját viselte a szerdai ceremónián.

Hay-t a divat világában a keresztnevén ismerik leginkább, az Instagramon posztolta Emhoff burgundi ruháját.

Kamala Harris unokahúga, Meena egy hasonló stílusú ruhát viselt, és a két lány együtt fotózkodott a kamerák előtt. Batsheva ugyanakkor kiemelte, hogy Meena ruháját nem ő tervezte, írja a jta.org.

Ella Emhoff és Meena Emhoff a beiktatás előtt

Batsheva olyan nagy sztárok ruháit készítette többek között, mint Sarah Jessica Parker. A divattervező arról ismert a divat világában, hogy az ortodox zsidó „visszafogottság” szabályait alkalmazza a munkáinál.

A zsidó származású Bernie Sanders ugyancsak meglepő ruhadarabot viselt a szerdai eseményen. Egy sajátságos kesztyűt. A kesztyűt a politikus egy tanárától kapta, aki azt írta a Twitteren, hogy fonál újrafeldolgozott pulóverekből és a cérna pedig újrahasznosít vizes palackokból készült.

Lady Gaga szokás szerint most is címlapra került a ruhaválasztásával. A díva egy hatalmas galambot ábrázoló melltűt tűzött magára a ceremónia idejére, majd később egy Twitter üzenetben magyarázta el, hogy a galambok a béke, a megbékélés iránti vágyát fejezték ki.
A galamb szintén bibliai szimbólum, Noé történetéből, aki egy madarat küldött ki a bárkájából, hogy így bizonyosodjon meg róla, hogy az árvíz visszavonult, és talált már szárazföldet. A galamb Izrael fontos szimbóluma is, számos bélyegen és poszteren jelent meg az ország megalapítása óta.

Lady Gaga departs from a podium after singing the national anthem during the inauguration of Joe Biden as the 46th President of the United States at the US Capitol in Washington on January 20, 2021. (Photo by Caroline Brehman / POOL / AFP) (Photo by CAROLINE BREHMAN/POOL/AFP via Getty Images)
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp