Virtuális séta Auschwitzban az Élet Menetével ZOOM-on

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

2021. január 27-én, az ENSZ holokauszt napjához kapcsolódóan Auschwitzba szervez virtuális sétát az Élet Menete. 18 órától Auschwitz főtáborát, majd pedig Birkenaut fogjuk meglátogatni.

Az Élet Menete Alapítvány új projektjében virtuális utazásra hívjuk azokat az érdeklődőket, akik ezekben az időkben, amikor külföldre utazni rendkívül nehéz, szívesen részt vennének a holokauszttal és az európai zsidóság történetével kapcsolatos helyszínek meglátogatásán. Mivel nem tudunk személyesen ellátogatni az eredeti helyszínekre, ezért az új programunkban havonta egy alkalommal, az internet segítségével utazunk el ezekre.
Az egyes „utakon” korabeli és jelenlegi képek, visszaemlékezések és filmrészletek felhasználásával elevenítjük meg az adott helyen történteket. A program során Pécsi Tibor, történész kalauzolja a csoportot a helyszínen. A résztvevők kérdéseikkel és hozzáfűzéseikkel interaktívan alakíthatják az adott helyen való „sétát”.
Első utunk 2021. január 27-én, az ENSZ holokauszt napjához kapcsolódóan Auschwitzba vezet. 18 órától Auschwitz főtáborát, majd pedig Birkenaut fogjuk meglátogatni.
Az érdeklődőket kérjük, hogy a [email protected] címen jelezzék részvételi szándékukat 2021. január 26. 15:00 óráig email címük elküldésével. A megadott e-mail címükre a sétát megelőzően küldjük el a Zoom kapcsolat linkjét, amelyen beléphetnek a programba.
Várunk mindenkit szeretettel!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp