Több ezren vettek részt egy titkos haszid esküvőn Brooklyn-ban

A hírek szerint a vendégek közül sokan Európából és Izraelből érkeztek.
Több ezren vettek részt Ben Zion Halberstam rabbi legkisebb fiának az esküvőjén a koronavírus járvány miatti korlátozások ellenére. Az összejövetelen senki sem viselt maszkot, az ablakokat mazel tov felirattal ellátott táblákkal takarták le, hogy kívülről ne lehessen belátni a hatalmas terembe.

Ez az eset a számos példa közül az egyik arra, hogy bizonyos haszid közösségek nem tartják tiszteletben az adott társadalom egészségügyi törvényi előírásait, és ezzel másokat is veszélyeztetnek.

Felvétel az esküvőről

A jta.org írása szerint a hírről beszámoló JDN nevű zsidó oldal azonban nem ezt látta problémának, hanem azon sajnálkozott, hogy milyen nehéz manapság az esküvőszervezés, mert az eseményt titokban kell megtartani, állandóan tarthatnak a résztvevők a lebukástól és a rendőri zaklatástól. Az nem zavarta a JDN-t, hogy mindezzel a résztvevők törvényt sértenek.

Éppen ezért az esküvő időpontját a lehető legkésőbb hozzák nyilvánosságra, és a vendégek nem készíthetnek fotókat és videófelvételeket.

2020 nyara óta a nagy esküvőket nevezték meg a fertőzések egyik fő gócpontjának az ortodox közösségekben, és ez okozta a legtöbb feszültséget a zsidó közösség az amerikai kormány között. Mindazon vezetőket pedig, akik felszólaltak a zsinagógákban tartott a nagy rendezvények és esküvők ellen árulóknak neveztek, és időről időre attól is kellett tartaniuk, hogy fizikai támadás is éri őket.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp