Több ezren vettek részt egy titkos haszid esküvőn Brooklyn-ban

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A hírek szerint a vendégek közül sokan Európából és Izraelből érkeztek.
Több ezren vettek részt Ben Zion Halberstam rabbi legkisebb fiának az esküvőjén a koronavírus járvány miatti korlátozások ellenére. Az összejövetelen senki sem viselt maszkot, az ablakokat mazel tov felirattal ellátott táblákkal takarták le, hogy kívülről ne lehessen belátni a hatalmas terembe.

Ez az eset a számos példa közül az egyik arra, hogy bizonyos haszid közösségek nem tartják tiszteletben az adott társadalom egészségügyi törvényi előírásait, és ezzel másokat is veszélyeztetnek.

Felvétel az esküvőről

A jta.org írása szerint a hírről beszámoló JDN nevű zsidó oldal azonban nem ezt látta problémának, hanem azon sajnálkozott, hogy milyen nehéz manapság az esküvőszervezés, mert az eseményt titokban kell megtartani, állandóan tarthatnak a résztvevők a lebukástól és a rendőri zaklatástól. Az nem zavarta a JDN-t, hogy mindezzel a résztvevők törvényt sértenek.

Éppen ezért az esküvő időpontját a lehető legkésőbb hozzák nyilvánosságra, és a vendégek nem készíthetnek fotókat és videófelvételeket.

2020 nyara óta a nagy esküvőket nevezték meg a fertőzések egyik fő gócpontjának az ortodox közösségekben, és ez okozta a legtöbb feszültséget a zsidó közösség az amerikai kormány között. Mindazon vezetőket pedig, akik felszólaltak a zsinagógákban tartott a nagy rendezvények és esküvők ellen árulóknak neveztek, és időről időre attól is kellett tartaniuk, hogy fizikai támadás is éri őket.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp