Joe Biden nagyon zsidó családja

Ugyan a frissen beiktatott amerikai elnök római katolikus vallású, ám valójában echte zsidó családja van.

Bidennek ugyanis mindhárom gyereke zsidó házastársat választott magának, és a fiú unokája, akit a kezében ringatott a győzelmi beszéde elmondásakor a halacha szerint zsidónak számít, csak úgy, mint a Beau nevű fia gyerekei.

Beau felesége, Hallie Olivere volt Biden első zsidó származású menye. Joe Biden gyerekkora óta ismerte az édesanyját, Joan-t, és egyszer azt mondta neki viccből, hogy egyszer szívesen elvette volna feleségül. „Én voltam a katolikus fiú, ő a zsidó lány. Mégis próbálkoztam, de nem jártam sikerrel.”

Hallie és Beau 2002-ben házasodtak össze, és két gyerekük született, Natalie és Robert. 2015-ben Beau agydaganatban meghalt. Hallie ezután Beau bátyjával fűzte szorosabbra a viszonyát. Hunter ekkor már elvált a feleségétől, Kathleen-től, akitől a férfinak 3 gyereke született, írja a The Jewish Chronicle.

Joe és Jill Biden, valamint Hallie szülei is támogatták Hallie és Hunter kapcsolatát.

Beau, Hunter és Hallie (balról jobbra)

Hallie és Hunter végül tavaly szakítottak, többek között a sajtó folyamatos zaklatása miatt. Ezután nem sokkal Hunter megismerkedett egy zsidó származású dél-afrikai rendezővel, Melissa Cohennel, és 10 nap múlva már meg is tartották az esküvőt Los Angeles-ben. Hunter az esküvő alkalmából Hunter magára tetováltatta a Shalom szót héberül.

Melissa három idősebb fiútestvérével együtt nőtt fel, zsidó iskolába járt és lakberendezést tanult, mielőtt Los Angelesbe költözött. A pár gyermeke a Beau nevet kapta, és múlt év áprilisban született meg, épp egy évvel a házasságkötés után.

A Biden család

Joe és Jill Biden lányának, Ashley-nek szintén zsidó párja van. Howard Krein-nel 2012-ben házasodott össze egy katolikus-zsidó ceremónia keretében. A lagzin hórát táncolt az akkori alelnök. „Én vagyok az egyetlen ír-katolikus, aki úgy tudta megvalósítani az álmait, hogy a lánya egy zsidó sebészhez ment feleségül”, mondta 2016-ban.

Biden zsidó rokonain kívül más kötődése is van a jelenlegi amerikai vezetésnek a zsidókhoz. Az alelnök, Kamala Harris férje, Doug Emhoff szintén zsidó. Ő az első alelnök férj, és ő az első zsidó, aki egy amerikai elnök vagy alelnök közvetlen rokona lett.

Kapcsolódó cikkünk:

Kamala Harris zsidó férje az első férfi „second lady” az USA történetében – Kibic Magazin

Kamala Harris történelmet írt azzal, hogy első női és első fekete alelnöke lett az USA-nak. Ezzel pedig Dough Emhoff lett az első férfi „second lady” az országban. Harris és Emhoff 2014-ben házasodott össze. Harrisnek ez volt az első, Emhoffnak pedig a második házassága.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp