A Pfizer-oltás hatékony a koronavírus új, rendkívül fertőző, brit mutánsával szemben

Habár a szakmai ellenőrzés még folyik, az eredmények alapján abban bízhatunk, hogy a súlyosan fertőző variánsok megjelenése ellenére sem kell újból kezdeni az oltásfejlesztést.

A COVID-19 ellen kifejlesztett Pfizer oltás nagy valószínűséggel védelmet biztosít a vírus egy sokkal fertőzőbb variánsa ellen, amelyet nemrég Nagy-Britanniában fedeztek fel, és gyorsan elterjedt világszerte. Ezt mutatták ki a szerdán végzett laboratóriumi vizsgálatok.

A friss kutatást tíz olyan mutáción tesztelték, amelyek a Nagy-Britanniában azonosított B117 variánshoz tartoznak. A vizsgálat még szakmai ellenőrzésre vár.

Israelis recieve a Covid-19 vaccine, at a vaccination center operated by the Tel Aviv Municipality with Tel Aviv Sourasky Medical Center (Ichilov), at Rabin Square in Tel Aviv, January 19, 2021. Photo by Miriam ALster/Flash90 *** Local Caption *** נגד נגיף
הקורונה
קורונה
חיסון
איכילוב
כיכר
רבין
חיסונים

A bíztató eredmények a résztvevők vérmintájának vizsgálata alapján történt, amelyet sokkal alaposabb elemzésnek tudtak alávetni, mint amiről egy héttel ezelőtt az USA-ban számoltak be, írja a jpost.com.

Egy héttel korábban a Pfizer közzétett egy másik tanulmányt arról, hogy az N501Y mutációval szemben hatékonyan véd az oltás, amelyet két nagyon fertőző variánsban találtak szintén Nagy-Britanniában és Dél-Afrikában.

A mostani, friss tanulmány pedig azt vizsgálta, hogy a B117 variánssal szemben véd-e az oltás. Habár a szakmai ellenőrzés még folyik, az eredmények alapján abban bízhatunk, hogy a súlyosan fertőző variánsok megjelenése ellenére sem kell újból kezdeni az oltásfejlesztést.

A tanulmány azonban megjegyzi, hogy folyamatosan monitorozni kell a vírust ahhoz, hogy biztosak legyenek abban, a mutációk után is véd-e még a már kifejlesztett oltás.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp