A holokauszt emléknapján érkezik az On The Spot Auschwitzban született nőről szóló filmje

A Born in Auschwitz című dokumentumfilmet egész Európában szinte egyszerre mutatják be. Az öt éven át készült film központi témája a traumák generációkon átívelő öröklődése.

Cseke Eszter és S. Takács András, az On The Spot párosa öt éven át készítette egész estés dokumentumfilmjét, amelynek főszereplője Angéla, aki 1944 decemberében, néhány nappal karácsony előtt született az auschwitzi haláltáborban. Az újszülöttet egy barakkban sikerült elrejteni a tábor január 27-i felszabadításáig.

A film azonban nem csak Angéla csodával határos módon történt születéséről és túléléséről szól, hanem lányáról, Katiról is, aki megpróbálja megállítani azt a háromgenerációs traumát, amely egész gyerekkorára rányomta bélyegét.

Az On The Spot csapata a Kanadában élő anyával és lányával öt éven át öt országban forgatott. Több mint negyven év után visszatértek velük szülőhazájukba, Magyarországra, elutaztak Németországba, Izraelbe és Lengyelországba, ahol Ferenc pápa is fogadta őket, miután történelmi látogatást tett Auschwitzban.

A filmet egész Európában szinte egyidőben mutatják be a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából. Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban a Spektrum, míg Németországban, Ausztriában, Svájcban és Franciaországban az ARTE adja le.

A Born In Auschwitz (Születési helye: Auschwitz) című dokumentumfilmet január 27-én, szerdán 22 órakor mutatja be a Spektrum, eredeti nyelven magyar felirattal. (Kreatív)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp