Héberül beszél és hummuszt eszik az izraeli kerékpárcsapat brit legendája

A négyszeres Tour de France bajnok Chris Froome az Israel Start-Up Nation videójában mutatja meg, készen áll arra, hogy új lendületet adjon saját karrierjének és az izraeli kerékpársportnak.

Tavaly nyáron érkezett a nagy bejelentés, miszerint Chris Froome, az országúti kerékpársport élő legendája 2021-től az Israel Start-Up Nation versenyzőjeként folytatja pályafutását. A brit kerékpáros célja, hogy az izraeli csapattal nyerje meg ötödszörre a sportág legrangosabb versenyének számtó Tour de France-t.

Chris Froome

Az Israel Start-Up Nation az idény kezdetére egy videóval jelentkezett, amelyben a Kaliforniában edző Froome mellett a csapat egyik izraeli versenyzője, Guy Sagiv is feltűnik, amint éppen Izrael egyik legszebb részén, Mitzpe Ramon környékén teker. A kisfilmben a brit kerékpáros héberül beszél és az Izrael nemzeti ételének számító hummusz is előkerül.

A 2015-ben Israel Cycling Academy néven alapított izraeli kerékpárcsapat 2019-ben kapta meg a legnagyobb versenyeken való indulásra jogosító World Tour besorolást. Tavaly már az összes nagy körversenyen elindultak, amelyeken két szakaszgyőzelmet (egyet a Giro d’Italián, egyet pedig a Vueltán) sikerült szerezniük. Idén Froome részvételével ennél többre számít az izraeli csapat vezetése.

Sylvan Adams, az Israel Start-Up Nation társtulajdonosa szerint azonban ez a csapat nemcsak a szimpla versenyzésről szól:

„Ez nem csak egy kerékpáros csapat, hanem egy projekt is egyben, aminek két oldala van. Az egyik, hogy népszerűsítjük a kerékpározást Izraelben, a másik pedig, hogy népszerűsítsük hazánkat, Izraelt. Sportszerűen és elszántsággal képviseljük hazánkat a világ minden táján.”

(Israel21c)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp