Online gyűjtőkampányt indított a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár

A Légy része! elnevezésű kampány során tárgyak, fotók, dokumentumok fényképeit, illetve a hozzájuk kapcsolódó történeteket várják.

A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár Légy része! címmel online gyűjtőkampányt indított, amelynek célja, hogy minél többen meséljék el saját vagy családjuk emlékeit, örökségét, adta hírül a mazsihisz.hu. A kampányban tárgyak, fotók, dokumentumok fényképeit, illetve a hozzájuk kapcsolódó történeteket várják. Ezeket a következő oldalon lehet feltölteni: https://legyresze.hu/resze-leszek

A projekt keretében a feltöltött anyagokból egy digitális archívumot építenek, amely egyrészt a legyresze.hu oldalon lesz megtekinthető, másrészt pedig az összegyűjtött anyagok alapján interaktív kiállítás készül a Rumbach Sebestyén utcai felújított zsinagóga kiállítóterében.

„Aligha létezne tudományos fejlődés, ha nem osztanánk meg ezt a tudást az utánunk következő nemzedékekkel. Remélhetnénk-e, hogy lesz jövőnk, ha nem tudnánk, hogy van múltunk. És ugyan mit érne mindez szeretet nélkül?”

– olvasható a kampányleírás szövegében.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp