Mengele emberkísérleteinek magyar származású túlélője COVID-oltást kapott

A 92 éves Kleinman később tanúskodott az Eichmann-perben Jeruzsálemben. Eichmannt emberség ellenes bűntetteiért és a deportáltak szisztematikus megsemmisítéséért végezték ki Izraelben.

Linor Attias önkéntes mentős abban a megtiszteltetésben részesült 2020 szilveszterén, hogy beolthatott Izraelben egy nagyon különleges személyt.

Amikor  megérkezett az oltófülkébe, sok mondanivalója volt Linornak.

Kleinman elmesélte, hogy ő az egyik utolsó túlélője a több mint háromezer tinédzseren végzett halálos Mengele kísérletnek.

Kleinman 14 éves volt, amikor elhurcolták Magyarországról Auschwitzba. Öt hónappal később ő és a bátyja átszöktek Auschwitzból Dachau altáborába. Yosef túlélte a holokausztot.

Kelinman 2020 utolsó napján, december 31-én kapott védőoltást a COVID-19 vírus ellen.

„Sosem felejtem el ezt az éjszakát. Yosef annyi mindent túlélt élete során, most pedig beoltatja magát, hogy túlélje ezt a szörnyű vírust, ami már annyi életet vett el”, mondta Linor Attias.

Yosef elmesélte, hogy amikor a vírus elkezdődött, ő és a felesége bezárkóztak az otthonukba, és soha nem hagyták el. A férfi most abban bízik, hogy a családjával töltheti az idei a pészachot.

„Általában nem ünneplem az új évet, de ez az újév igazán emlékezetes volt”, vallotta be.

„Yosef igazi túlélő, számtalanszor legyőzte a halált. Megtisztelő volt, hogy részt vehettem a túlélésért folytatott harcában, legyőztem a COVID-19-et és a halált”, jegyezte meg Linor Attias.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp