Holokauszt témájú filmekkel készül a Viasat History a nemzetközi emléknapra

Az ismeretterjesztő csatorna több holokauszttal foglalkozó filmet fog levetíteni az elkövetkezendő napokban a közelgő holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából.

A Viasat History az első témával kapcsolatos filmet január 17-én 21 órakor fogja vetíteni. Ekkor A náci, aki zsidókat mentett: Karl Plagge című dokumentumfilm kerül műsorra. A film egy német tisztről szól, aki 1240 zsidót mentett meg a biztos haláltól.

Az Auschwitz Album egyik felvétele (Fotó: Fortepan/Lili Jacob)

Január 24-én a Török útlevél című film lesz látható, amely több tízezer zsidó életét megmentő török diplomaták történetét meséli el. A január 31-én műsorba kerülő Egy nap Auschwitzban pedig azt mutatja be, hogyan telt a koncentrációs táborba kényszerültek egy teljes napja. Mindkét film 21 órakor kerül adásba.

A holokauszt nemzetközi emléknapján, január 27-én délelőtt 11:20-tól egészen 18 óráig a Viasat History a Megsemmisítés – az európai zsidók kiirtása című dokumentumsorozatát adja le. Ebben a holokauszt gyökereit vizsgálja és megpróbál feltérképezni, hogyan gondoltak ki és hajtottak végre egy ilyen volumenű bűntényt. (Media1)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp