Holokauszt témájú filmekkel készül a Viasat History a nemzetközi emléknapra

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az ismeretterjesztő csatorna több holokauszttal foglalkozó filmet fog levetíteni az elkövetkezendő napokban a közelgő holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából.

A Viasat History az első témával kapcsolatos filmet január 17-én 21 órakor fogja vetíteni. Ekkor A náci, aki zsidókat mentett: Karl Plagge című dokumentumfilm kerül műsorra. A film egy német tisztről szól, aki 1240 zsidót mentett meg a biztos haláltól.

Az Auschwitz Album egyik felvétele (Fotó: Fortepan/Lili Jacob)

Január 24-én a Török útlevél című film lesz látható, amely több tízezer zsidó életét megmentő török diplomaták történetét meséli el. A január 31-én műsorba kerülő Egy nap Auschwitzban pedig azt mutatja be, hogyan telt a koncentrációs táborba kényszerültek egy teljes napja. Mindkét film 21 órakor kerül adásba.

A holokauszt nemzetközi emléknapján, január 27-én délelőtt 11:20-tól egészen 18 óráig a Viasat History a Megsemmisítés – az európai zsidók kiirtása című dokumentumsorozatát adja le. Ebben a holokauszt gyökereit vizsgálja és megpróbál feltérképezni, hogyan gondoltak ki és hajtottak végre egy ilyen volumenű bűntényt. (Media1)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp