A koncentrációs táborokhoz hasonlította a járványügyi korlátozásokat egy német sztár

Kivágták a sztárénekest a német RTL adásából, mert a náci koncentrációs táborokhoz hasonlította a német járványügyi szabályokat. Az antiszemitizmus is növekszik a vírustagadók és az oltásellenesek között Németországban.

Az RTL tévécsatorna nemcsak azonnal megvált Michael Wendler német slágerénekestől, de még a vele felvett részekből is kiretusálták, írta az azonnali.hu.

Az énekes 2020 augusztusában került be a német RTL tehetségkutatóműsora, a Deutschland sucht den Superstar (Németország keresi a szupersztárt) zsűrijébe. Wendler azonban idén januárban végleg eltűnik a műsorból, mivel a koncentrációs tábort emlegetett a járványügyi szabályozások kapcsán. A főleg alt-right körökben kedvelt Telegram közösségi oldalon a következőket tette közzé a január végéig meghosszabbított lockdown kapcsán:

„Koncentrációs tábor Németország? Ez már egyszerűen pimaszság, amit ez a kormány megenged magának! Szabad és ártatlan emberek bezárása mindenféle emberi méltóság ellen van.”

A német RTL azonnal közölte: Wendlert kivágják a már leforgatott adásokból, amelyeket így az énekest kitakarva, elhomályosítva fognak vetíteni.

Wendler koncentrációstáboros hasonlata nem egyedülálló. A vírustagadók és oltásellenesek között kedveltek a náci Németországgal való párhuzamok, szeretik egyrészről a mostani járványügyi korlátozásokat a zsidóüldözésekhez hasonlítani, másrészről a vírustagadást ennek megfelelően hasonló hőstettként beállítani, mint a náciellenes ellenállást.

Emellett azonban az antiszemitizmus is növekszik a vírustagadók és az oltásellenesek között.

Amint arról a Jüdische Allgemeine német zsidó hetilap beszámolt, Berlinben többször fordult elő, hogy zsidóknak beszóltak – utalva a kínai vírusra –, hogy: „nem szégyellitek magatokat azért, amit előidéztetek?“. Egy másik esetben pedig egy vírustagadó tüntető magasba emelt egy Dávid-csillagos szatytrot, és azt mondta: „ők azok a vírussal“.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp