Nagy online áruházakban is árulták a Capitolium ostromából ismert Auschwitz-pólókat

Az „Auschwitzi tábor: A munka felszabadít” feliratú ruhadarab akkor vált ismertté, amikor az egyik zavargó ezt viselve tört be a Capitolium épületébe.

Az egész világot bejárták nagy felháborodást keltve azok a fotók, amelyeken egy „Auschwitzi tábor: A munka felszabadít” feliratú fekete pólót viselő férfi látható a Capitoliumba betörő zavargók között. Mint azt a közösségi médiában többen megjegyezték, ilyen ruhadarabhoz bárki könnyedén hozzá tud jutni, ugyanis olyan nagy online áruházak kínálatában is megtalálható, mint az Etsy vagy a Teespring.

Az Auschwitz-pólót viselő férfi a Capitolium épületében randalírozók között

Az Auschwitz Múzeum a Twitteren keresztül üzent az e-kereskedelemmel foglalkozó cégeknek, hogy a szóban forgó póló tiszteletlenség a holokauszt áldozataival szemben. Valamint arra kérte a cégeket, hogy távolítsák el az Auschwitz-pólókat. A múzeum kérésére mindkét online áruház gyorsan reagált és leszedték a botrányos ruhadarabokat az oldalukról.

A Teespring a Twitteren azt közölte, hogy nagyon sajnálják az esetet, a gyűlöletkeltő tartalom pedig szigorúan tilos és ellentétes a vállalat irányelveivel és értékeivel. A cég az eset súlyossága miatt felajánlotta, hogy adományozni fog az Auschwitz Múzeum számára, hogy ezzel segítség az ott folyó fontos munkát.

Az Etsy szóvivője pedig a Reuters megkeresésére reagálta a következőket: „Az Etsy régóta érvényes irányelvei tiltják a gyűlöletet vagy az erőszakot népszerűsítő tárgyakat, és éberen figyeljük a piactéren minden olyan szöveget, mint amelyek a közelmúltbeli nyugtalanságot is ihlették.” (JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp