Meghalt Sheldon Adelson, Izrael nagy támogatója

A 87 éves korában elhunyt amerikai zsidó kaszinómágnás bőkezűen támogatta Izraelt, Benjamin Netanjahut, a republikánusokat és Donald Trumpot is.

Sheldon Adelson nagy hatással volt az amerikai és izraeli politikára és a zsidó ügyekre. Komoly összegekkel támogatta hosszú éveken át a Republikánus Pártot, és az utóbbi időben Donald Trumpot. Trump elnöki kampányára Adelson adományozta a legnagyobb összeget.

Sheldon Adelson

Izraelben leginkább Benjamin Netanjahu támogatójaként vált ismertté, az izraeli miniszterelnök megsegítésére hozta létre az ingyenes Israel Hayom napilapot. De adakozott ezen túl több más Izrael számára fontos projektnek is, milliókat adott például az Izraelt a zsidó fiatalok körében népszerűsítő Birthright (Taglit) programra, támogatta a Jad Vasem holokauszt emlékközpontot, illetve különféle cionista szervezeteket.

Adelson drogfüggőséget gyógyító programoknak is adakozott, ami orvos felesége, Miriam szakterülete. Las Vegasban egy ilyen klinika a házaspár nevét viseli. A koronavírus-járvány idején arra is figyelmet fordított, hogy azután is rendesen kifizesse kaszinói alkalmazottait, amikor már más kaszinók csökkentették dolgozóik bérét az elmaradt vendékek miatt. (JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp