Izrael a világ összes holokauszt-túlélőjét beoltaná koronavírus ellen

A diaszpóra ügyi miniszter szerint Izrael kötelessége védelmet biztosítani a túlélőknek a koronavírus-járvány idején.

Omer Yankelevitch diaszpóra ügyi miniszter kezdeményezése arról szól, hogy ne csak az izraeli állampolgárok kaphassák meg az állam segítségével a koronavírus elleni vakcinát, hanem a holokauszt túlélői is, bárhol is élnek a világon. A komoly logisztikai feladattal járó kezdeményezés megvalósítását Yankelevitch a minisztériuma alatt működő Békehadtest nevű szervezetre bízta.

Zena Santicario-Satsuglou 98 éves holokauszt-túlélő megkapja a koronavírus elleni oltást Szalonikiben

A több országot magába foglaló projekt egyelőre a bürokratikus folyamatok kidolgozásának kezdeti szakaszában jár. A szervezet megkeresett több nagy orvosi eszközök szállításával foglalkozó céget, hogy segítsenek az oltási akció hatalmas logisztikai feladatának megoldásában. Ezzel egy időben a minisztérium az izraeli egészségügyi tárcához fordult segítségért a Moderna és a Pfizer oltóanyaggyártó cégekkel való tárgyalásban.

A tervek szerint a holokauszt-túlélők oltási akciója különböző országok oltási központjaiban fog lezajlani. Azokhoz a túlélőkhöz, akik egészségi állapotuk miatt nem tudják elhagyni az otthonukat, orvosi személyzet és önkéntesek fognak kimenni.

A projekt finanszírozására a minisztérium zsidó filantrópokat szeretne megnyerni, hogy velük osztozzanak a felmerülő költségeken. A cél az lenne, hogy a meglévő készleteken túl tudjanak vásárolni vakcinát a túlélők számára, hogy azt ne az Izraelnek kiosztott adagokból kelljen elvonni. (Israel Hayom)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp