Izrael a világ összes holokauszt-túlélőjét beoltaná koronavírus ellen

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A diaszpóra ügyi miniszter szerint Izrael kötelessége védelmet biztosítani a túlélőknek a koronavírus-járvány idején.

Omer Yankelevitch diaszpóra ügyi miniszter kezdeményezése arról szól, hogy ne csak az izraeli állampolgárok kaphassák meg az állam segítségével a koronavírus elleni vakcinát, hanem a holokauszt túlélői is, bárhol is élnek a világon. A komoly logisztikai feladattal járó kezdeményezés megvalósítását Yankelevitch a minisztériuma alatt működő Békehadtest nevű szervezetre bízta.

Zena Santicario-Satsuglou 98 éves holokauszt-túlélő megkapja a koronavírus elleni oltást Szalonikiben

A több országot magába foglaló projekt egyelőre a bürokratikus folyamatok kidolgozásának kezdeti szakaszában jár. A szervezet megkeresett több nagy orvosi eszközök szállításával foglalkozó céget, hogy segítsenek az oltási akció hatalmas logisztikai feladatának megoldásában. Ezzel egy időben a minisztérium az izraeli egészségügyi tárcához fordult segítségért a Moderna és a Pfizer oltóanyaggyártó cégekkel való tárgyalásban.

A tervek szerint a holokauszt-túlélők oltási akciója különböző országok oltási központjaiban fog lezajlani. Azokhoz a túlélőkhöz, akik egészségi állapotuk miatt nem tudják elhagyni az otthonukat, orvosi személyzet és önkéntesek fognak kimenni.

A projekt finanszírozására a minisztérium zsidó filantrópokat szeretne megnyerni, hogy velük osztozzanak a felmerülő költségeken. A cél az lenne, hogy a meglévő készleteken túl tudjanak vásárolni vakcinát a túlélők számára, hogy azt ne az Izraelnek kiosztott adagokból kelljen elvonni. (Israel Hayom)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp