Schwarzenegger a kristályéjszakához hasonlította a Capitolium ostromát

Az Instagram, a Facebook és a Twitter is letiltotta felületein Donald Trump kommunikációs csatornáit, ahol erőszakra, bűntettekre bátorította a saját híveit. Trump nemrég a szóvivőjén keresztül elismerte Biden győzelmét, és azt ígérte, hogy január 20-án átadja az új elnöknek a hatalmat.

Szerda volt az Egyesült Államok kristályéjszakája. A csőcselék nemcsak a Capitolium ablakait zúzta be, hanem a számunkra természetesnek vett eszméket is. Nemcsak az amerikai demokráciának otthont adó épület ajtaját törték be, hanem azokat az eszméket is megtaposták, amelyekre a hazánk épült

– mondta a Hollywood-i filmsztár Arnold Schwarzenegger, aki egyébként Schwarzenegger, aki Kalifornia korábbi republikánus kormányzója volt.

Schwarzenegger a Twitteren tette közzé üzenetét, ahol elmondta, hogy Ausztriában nőtt fel, így pontosan tudja, hogy mi történt a kristályéjszakán, amikor 1938. november 9-10-én a nácik zsidóellenes pogromot rendeztek Németországban, vette észre a telex.hu.

„Az egész hazugságok sorozatával és intoleranciával kezdődött. Európaiként első kézből tapasztaltam meg, hogy a dolgok miként csúsznak ki az irányításunk alól” – mondta Schwarzenegger, majd rátért Donald Trump elnökségére. Szerinte azok a republikánusok, aki segítették Trump kormányzását az elmúlt négy évben, tettestársai a Capotoliumot megostromló tömegnek.

Közösségi oldalak tiltották le Trump csatornáit

Donald Trump Instagram és Facebook fiókjai minimum két hétig blokkolva lesznek – jelentette be Mark Zuckerberg, a közösségi média-óriás alapítója és vezérigazgatója múlt hét csütörtökön.

Zuckerberg állítása szerint világosan kiderült, hogy Donald Trump a hátralévő hivatali idejét arra használja, hogy aláássa a hatalom békés és törvényes átmenetét utódjához, Joe Bidenhez.

Tüntetők a Capitoliumban

Twitter péntek éjjel tartósan és határozatlan időre felfüggesztette Donald Trump amerikai elnöknek mint magánembernek a fiókját, mert a közösségi médium szerint fennáll annak a veszélye, hogy további erőszakot szít, miután feltehetőleg üzenetei hatására tüntetők megrohamozták a Capitoliumot – írja az MTI.
Az elnök ezután hivatali Twitter-fiókjából azt közölte: lehet, hogy nemsokára egy másik platformon jelentkezik, erről „több más médiatársasággal tárgyal”.

A Twitter ezután törölte ezt az üzenetet az elnöki fiókból, majd blokkolta Trump választási kampánystábjának a fiókját is.

A mikroblog-portál szerdán egyszer már felfüggesztette Trump magánfiókját, miután hívei megostromolták a kongresszus épületét, de akkor csak fél napra. Az erőszakos behatolás során öt ember életét vesztette, egy rendőr, és négyen Trump hívei közül.

A Twitter – pénteki közlése szerint – alaposan megvizsgálta Trump szerdai üzeneteit, és úgy találta, hogy azok közül kettő nagy valószínűséggel erőszakra, bűntettekre bátorította a leköszönés előtt álló elnök híveit.

Donald Trump a szóvivőjén keresztül kiadott közleményben bejelentette, hogy január 20-án rendezett módon adja át a hatalmat Joe Bidennek, miután a kongresszus hitelesítette a november 3-i elnökválasztás eredményét, egyben Biden győzelmét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp