Ezentúl Keleti Ágnes nevét viseli az országos női tornabajnokság Izraelben

Az ötszörös olimpiai bajnok sportoló közelgő 100. születésnapja alkalmából döntött így az Izraeli Torna Szövetség az Izraeli Olimpiai Bizottság kezdeményezésére.

Keleti Ágnes január 9-én lesz 100 éves, ebből az alkalomból kezdeményezte az Izraeli Olimpiai Bizottság Keleti egyik izraeli tanítványával együtt, hogy az országos női szertorna bajnokság ezentúl az ötszörös olimpiai bajnok nevét viselje.

Keleti Ágnes (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Chaja Halperin, aki az 1960-as években volt Keleti tanítványa az izraeli Sport1 portálnak nyilatkozva elmondta: Keleti Ágnes nem csak kiváló edző, de értékes személyiség is egyben, aki szereti Izraelt és aki több tornatanárt és edzőt nevelt ki Izrael Állam számára.

Gili Lustig, az Izraeli Olimpiai Bizottság főtitkára további hosszú éveket kívánt Keletinek, akiről azt mondta, hogy miután 1957-ben alijázott (bevándorolt) Izraelbe, áldásos munkájának köszönhetően fejlődött a női szertorna sport az országban.

„Az izraeli olimpiai sport Keleti Ágnes előtt tiszteleg!”

– jelentette ki Lustig.

Kineret Tzedef, az Izraeli Torna Szövetég elnöke a lapnak arról beszélt, hogy örömmel tesznek eleget a kezdeményezésnek. Keleti Ágnes egy olyan példakép, aki megérdemli az elismerést. Tzedef szerint Keleti neve összefonódott a kiválósággal, a céltudatossággal és a vezetői szellemmel, ezek pedig olyan értékek, amiket fontos továbbadni Izrael jövő tornászbajnokai számára.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp