Izrael a harmadik ország, ahol engedélyt kapott a Moderna vakcinája

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az amerikai gyógyszergyártó cég hárommillió ember beoltásához szükséges mennyiségű oltóanyagot fog eljuttatni Izrael számára.

Engedélyezte a Moderna amerikai gyógyszergyár koronavírus elleni vakcinájának használatát az izraeli egészségügyi minisztérium, írja a cég közleménye alapján az Izraelinfo. A Moderna szintén vakcináját eddig csak az Egyesült Államokban és Kanadában engedélyezték, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) döntése pedig a napokban várható.

A közleményből az is kiderül, hogy az izraeli egészségügyi minisztérium hatmillió adag oltóanyagra adott le megrendelést, és az első szállítmányok már január elején fognak megérkezni. A Moderna az is bejelentette, hogy legalább 600 millió adag védőoltást fog előállítani 2021-ben. A cég jelenleg azon dolgozik, hogy egymilliárd adagra bővítse a kapacitását.

Izraelben eddig a Pfizer/BioNTech vakcinájával oltották a lakosságot. Az elmúlt két és fél hétben mintegy 1,5 millió ember kapta meg az oltás első fázisát. A készletek a Ynet cikke szerint azonban fogyóban vannak, így az elkövetkezendő napokban valószínűleg lassítani kényszerülnek a rekordnak számító oltási tempón.

Izrael magasan vezet a koronavírus ellen beoltottak számában – Kibic Magazin

Közel 800 ezer izraeli állampolgár már megkapta a koronavírus elleni védőoltást. Ezzel lakosságarányosan eddig Izraelben oltották be a legtöbb embert. Izraelben másfél héttel ezelőtt kezdték meg az oltások beadását, elsőként Benjamin Netanjahu miniszterelnök kapta meg a vakcinát. Az izraeli kormányfő ezzel azt szerette volna propagálni, hogy az oltás biztonságos, és mindenki adassa be magának.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp