Izraeli katonalány lett 2020 legszebb arca

Yael Shelbia izraeli modellt választották meg a 2020-as év legszebb arcának. A 100-as listára több más izraeli híresség is felkerült.

A TC Candler és a The Indepandent Critics 1990 óta választja meg az év 100 legszebb arcú nőjét a különféle médiamegjelenések alapján. A 2020-as listára több mint 40 országból kerültek fel modellek, színésznők, ismert médiaszemélyiségek vagy egyszerűen csak lelkes amatőrök, akiknek sikerült a közösségi média segítségével a listát összeállítók látóterébe kerülniük.

Yael Shelbia

A mostani 100-as listára három izraeli is felkerült. A 70. helyen található Natalie Portman, akit már 23. alkalommal választottak be a legszebb arcú nők közé, 2008-ban ráadásul az első helyig jutott. Ma már talán a legnépszerűbb izraeli színésznő, Gal Gadot a 21. helyre került. A Wonder Woman-filmek sztárja hetedszerre került fel a listára, 2015-ben ő volt a második helyezett.

A 2020 legszebb arcának megválasztott Yael Shelbia Cohen viszont már negyedik szereplésével az első helyre tudott kerülni. A 19 éves izraeli modell ortodox zsidó családba született, korai modellkarterje miatt konfliktusba került a vallásos lányiskolával, ahol tanult. Végül családja és az oktatásügyi minisztérium közbenjárására folytathatta tanulmányait a modellkedés mellett, azzal a feltétellel, hogy utóbbi nem fog a tanulás rovására menni.

Az ortodox zsidó vallásos életmód és a modellszakma összehangolása amúgy is komoly kihívást jelent a fiatal lánynak. Egy milánói munkája során például négy napig csak kekszet evett, mivel nem talált más kóser élelmiszert a városban. Több megbízást pedig a szombati munkavégzés miatt kellett visszautasítania. Shelbia jelenleg a kötelező katonai szolgálatot tölti a légierőnél.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp