Izrael magasan vezet a koronavírus ellen beoltottak számában

Közel 800 ezer izraeli állampolgár már megkapta a koronavírus elleni védőoltást. Ezzel lakosságarányosan eddig Izraelben oltották be a legtöbb embert.

Izraelben másfél héttel ezelőtt kezdték meg az oltások beadását, elsőként Benjamin Netanjahu miniszterelnök kapta meg a vakcinát. Az izraeli kormányfő ezzel azt szerette volna propagálni, hogy az oltás biztonságos, és mindenki adassa be magának.

Elsőként Netanjahu kapta meg a koronavírus elleni oltást Izraelben – Kibic Magazin

Vasárnap az egészségügyi dolgozók oltásával kezdetét vette az országos kampány a lakosság koronavírus elleni védettségének megteremtésére. Elsőként még szombat este Benjámin Netanjahu miniszterelnököt és Juli Edelstein egészségügyi minisztert oltották be a kamerák kereszttüzében, majd reggel Reuven Rivlin államelnök, több párt vezetője, miniszterek, vezető rabbik, valamint a hadsereg vezérkari főnöke is megkapta az oltást.

Juli Edelstein egészségügyi miniszter ma reggeli bejelentése alapján a 60 év felettiek 33 százaléka már megkapta a Pfizer/BioNTech oltóanyagának első dózisát. Más korosztályokból ennél lényegesen alacsonyabb a beoltottak aránya. A tegnapi napon Izraelben 150 622 személyt oltottak be, ezzel már a 800 ezerhez közelít a beoltott állampolgárok száma.

A Telex a német Spiegel cikkére hivatkozva arról számolt be, hogy Izrael áll a legjobban a koronavírus elleni oltások beadásában. Az Our World in Data adatai alapján 100 lakosra számítva messze Izraelben oltották be a legtöbb embert (9,18). A második helyen Bahrein (3,37), a harmadikon pedig Izland (1,43) található. Magyarország (0,04) pedig egyelőre a világátlag (0,08) alatt van a lakosságarányos beoltottak számát illetően.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp