Belga bíróság: nem becsületsértés antiszemitának nevezni a Fidesz EP-képviselőjét

Trócsányi László azért indított pert egy brüsszeli zsidó szervezet ellen, mert az antiszemitának és rasszistának nevezte. A bíróság azonban elutasította a volt igazságügyi miniszter keresetét.

Trócsányi László, a Fidesz európai parlamenti képviselője a brüsszeli Világi Zsidó Közösségi Központ (CCLJ) nevű szervezettel szemben nyújtott be keresetet becsületsértés miatt. A szervezet ugyanis 2018-ban egy közleményében a xenofób, rasszista és antiszemita jelzőkkel illette az akkori igazságügyi minisztert, aki éppen egy migrációs konferencián szándékozott részt venni Belgiumban.

Trócsányi László (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A Népszava cikke szerint a CCLJ ezt azzal indokolta, hogy Trócsányi miniszterként az Orbán-kormány menekültellenes politikájához adja a nevét, ráadásul romaellenes kijelentést is tett, amikor korábban „radikalizálódó romákról” beszélt.

Trócsányi keresetét azonban a brüsszeli bíróság elutasította. A döntés indoklása szerint azért nem számít becsületsértésnek, hogy a zsidó szervezet a fenti jelzőkkel illette őt, mert a miniszter aktívan részt vállalt a magyar kormány politikájában, így például a Soros György ellen folyó propagandaháborúban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp