Új fejlesztésű gyorsteszteket kapott adományként a magyar zsidó közösség

A magyar holokauszttúlélők, a Szeretetkórházban fekvő betegek, valamint ezen intézmények dolgozóinak ajánlott fel 100 darab új fejlesztésű gyorstesztet Európa egyik vezető tesztgyártója, hogy minél könnyebb és fájdalommentesebb legyen a mintavétel a legrászorultabbak körében.

A jelenlegi tesztelési metódusok kellemetlen velejárója, hogy az orr vagy a garat tájékáról kell mintát venni, ám a közelmúltban született egy olyan fejlesztés, amelynek révén ez a kellemetlen beavatkozás elkerülhető. Európa egyik vezető tesztgyártójának legújabb fejlesztése nyálmintából tudja kimutatni a vírust.

Az olasz cég kizárólagos magyarországi képviselője, Barta Judit  elmondta: Európában Olaszországon kívül egyedül Magyarország kapott lehetőséget a legújabb, pontos és egyszerűen használható gyorsteszt kipróbálására, írja a mazsihisz.hu.

 Az olasz cég magyarországi képviseletén keresztül juthatott a tesztekhez a zsidó közösség is, amely most 100 darabot kapott az új fejlesztésből. Ezeket a mintadarabokat Barta Judit a holokauszttúlélők, a Szeretetkórházban fekvő betegek, illetve ezen intézmények dolgozóinak ajánlotta fel.

„A holokauszt poklait megjárt nagyszüleim és elpusztított családtagjaim emléke miatt egyértelmű volt, hogy hova kerüljenek, hol segítsenek ezek a tesztek elsőként. Am Israel Hay!”, mondta Barta Judit

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp