Benedek Tibor lett az elmúlt évtizedek legjobb vízilabdázója

A júniusban elhunyt sportoló lett az elmúlt húsz év legjobb vízilabdázója a Total Waterpolo szaklap szavazásán.

A magyar válogatott honlapjának vasárnapi tájékoztatása szerint 40 zsűritag voksa és több mint 50 ezer közönségszavazat alapján alakult ki a sorrend. A játékosok az egyes szakértői voksok és a közönségszavazások eredménye után pontszámokat kaptak, és a háromszoros olimpiai bajnok Benedek toronymagasan végzett az élen.

„Benedek Tibor a medencében és a medencén túli tetteiben is példát mutatott” – Kibic Magazin

Életének 48. évében, súlyos betegség után csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Képgaléria. “Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpia bajnok, világ- és Európa bajnok vízilabdázó legenda.

Az álomcsapatba bekerült a szintén három ötkarikás játékokon aranyérmes Kásás Tamás és Varga Dénes is. Rajtuk kívül a szerb Vladimir Vujasinovic és Filip Filipovic, a spanyol Ivan Perez és a horvát Josip Pavic kapott helyet a legjobbak között.

A nőknél az amerikai Maggie Steffens diadalmaskodott. A Total Waterpolo által közzé tett második csapatokban a magyarok közül a nőknél Stieber Mercédesz, a férfiaknál Kiss Gergely neve szerepel.

A 40 fős szakmai zsűriben magyar részről Varga Zsolt, a Ferencváros edzője, Varga Dénes, az FTC játékosa, Bíró Attila női szövetségi kapitány és Benczur Márton, az UVSE női csapatának vezetőedzője szerepelt.

Magyar csapathoz igazolt az izraeli női vízilabda-válogatott sztárja – Kibic Magazin

Kerem Noy szeptembertől a Szentesi Vízilabda Klub női csapatát erősíti. A hétvégén már első gólját is megszerezte. A 20 éves Kerem Noy a katonai szolgálatának lerövidítését kérte, hogy szeptembertől, a magyar bajnokság kezdetére a szentesi csapat rendelkezésére állhasson.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp