Elítélte a TEV Baranyi Krisztina a zsidó befektetőkről tett utalásait

A TEV szerint az antiszemita toposzok mögé bújtatott érvelés semmilyen formája nem megengedhető közéleti vitákban.

Hétfőn szivárgott ki egy hangfelvétel a 9. kerületi önkormányzat egyik üléséről, ahol a polgármester, Baranyi Krisztina a „rohadt szemét zsidó befektető” kifejezést használta egy vitában.

Baranyi Krisztina utólag elmondta, hogy egy több órás vita végén hangzott el ez a mondat, ahol ironikus kijelentésével ő vonta kérdőre a vitapartnereit, mert úgy vélte, egy ingatlaneladást azért nem támogatnak, mert a vevő egy amerikai zsidó.

„A sajnálatosnak és károsnak tartjuk, hogy az utóbbi időszakban egyre több politikai, gazdasági természetű vitában a zsidóságot használják aduászként, sokszor taszító sztereotípiák és negatív karaktervonások kíséretében”, írja a TEV az ezzel kapcsolatos közleményében.

A TEV szerint problémás, hogy egy felelős közéleti szereplő nyilvános vitában ilyen meggondolatlan képzettársítást enged meg magának, függetlenül a politikai hovatartozásától és motivációitól.

Valamennyi politikai és közéleti szereplőt önmérsékletre, higgadtságra szólítanak fel, és határozottan elítélnek minden antiszemita toposzok mögé bújtatott érvelést a közéleti vitákban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp