Antiszemitizmussal vádolják Baranyi Krisztinát, a 9. kerületi polgármestert

Tegnap szivárgott ki egy hangfelvétel a 9. kerületi önkormányzat egyik üléséről, ahol a polgármester egy vitában a „rohadt szemét zsidó befektető” kifejezést használta. A kormánymédia azonnal ügyet csinált belőle úgy, hogy a szavakat kiragadta a kontextusból.

“Döbbenetes antiszemita botrány a baloldalon” – címmel közölt cikket a Tv2 Tények weboldala, azzal vádolva Baranyi Krisztinát, Ferencváros független ellenzéki polgármesterét, hogy a politikus egy önkormányzati ingatlanügyről vitázva durva antiszemita kijelentést tett, vagyis a kormánylap megfogalmazásában “önmagából kikelve zsidózott”.

A hírt azóta törölték a weboldalról, azonban átvette számos más kormányközeli médiaoldal is, sőt beharangozóként reklámozták a TV2 Tények hétfő esti műsorát, ahol szintén beszámoltak az ügyről.

Baranyi Krisztina is nyilatkozott Facebook oldalán, és azt állítja, a kijelentés egy több órás vita végén hangzott el, ahol ironikus kijelentésével ő vonta kérdőre a vitapartnereit, mert úgy vélte, egy ingatlaneladást azért nem támogatnak, mert a vevő egy amerikai zsidó.

Baranyi Krisztina jogi eljárást indít a valótlan állításokat terjesztő sajtótermékekkel szemben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp