Az Élet Menete Alapítvány munkatársa kapta az idei Hanukatalizátor-díjat

A JCC Budapest – Bálint Ház által alapított díjjal a zsidó közösség legaktívabb, leginspirálóbb tagjait tüntetik ki. Idén egy különdíj átadására is sor került.

Rekordszámú szavazat érkezett a JCC Budapest – Bálint Ház által rendezett Hanukatalizátor-díjra, amelyet kilencedik alkalommal adnak át a zsidó közösség legaktívabb, leginspirálóbb tagjainak, derül ki a MAZS Alapítvány közleményéből. A legtöbb szavazatot Király Kinga, Az Élet Menete Alapítvány munkatársa gyűjtötte a közösségtől. A JCC Budapest – Bálint Ház Különdíját pedig a Haver Alapítvány önkéntes csapata kapta.

Király Kinga, Kenesei Marcell és a Haver Alapítvány önkéntesei (Fotó: JCC – Bálint Ház)

Király Kinga önkéntes vezetőként tárlatvezetéseket tart középiskolások számára a holokausztról. Az Élet Menete lengyelországi és budapesti rendezvényein sokaknak adott inspirációt ahhoz, hogy közelebbről megismerjék a zsidó kultúrát.

A Haver Alapítvány tizenkét éve küzd egy nyitottabb, elfogadóbb társadalomért, önkéntesei rengeteget tesznek azért, hogy diákokkal megismertessék a zsidóságot. A járvány alatt is felbecsülhetetlen munkát végeznek: az alapítvány programjai szinte zavartalanul működnek.

Kenesei Marcell, a JCC Budapest – Bálint Ház igazgatója szűk körben, de személyesen adta át a díjakat, és elmondta, hogy a legnagyobb örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy ennyi jelölés és szavazat érkezett. „Muszáj, hogy valami jó is történjen velünk idén és a Hanukatalizátor-díj pont ilyen. Megmutatja, hogy mindig vannak jó dolgok, jó emberek, jócselekedetek” – tette hozzá.

A Hanukatalizátor-díj korábbi nyertesei

2012 Szeszler Anna / Hanoar Hatzioni Hungary
2013 Nagy János Ádám / Kibuci Bucik Tábor
2014 Toronyi Zsuzsanna / Csillagos Házak (OSA Archívum)
2015 Verő Tamás rabbi és Verő-Bán Linda / Kő kövön – Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából a Néprajzi Múzeumban
2016 Radnóti Zoltán rabbi / 100 év – 100 tárgy – a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár kiállítása
2017 Steiner Zsófia / Benjámin Óvoda
2018 Deák Andrea / Adománytaxi
2019 Vadász Magda

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp