Fogyatékkal élőknek terveztek maszkokat izraeli diákok

Hallássérülteknek, siketeknek és autistáknak is készítettek maszkokat a Bezalel Művészeti Egyetem Iparművész Szakán tanulók. A héten volt a fogyatékkal élők nemzetközi világnapja.

A héten, december 1-én volt a fogyatékkal élők nemzetközi világnapja, ez alkalomból a Bezalel Művészeti Egyetem Iparművész Szakán innovatív koronavírus maszkokat készített az ilyen nehézséggel küzdők számára, írja a jpost.com.

A speciális maszkok hallássérültek, siketek, az autizmus különböző formájával élők, illetve olyanok számára készültek, akiknek kockázatos a járvány miatt elhagyni az otthonukat.

Maszk autisták számára

A maszkok több esetben nem is néznek ki úgy, mint a hagyományos verziók, mégis ugyanúgy működnek, és kiszűrik a vírusokat. Az egyik például elektromos mező létrehozása segítségével tartja távol a veszélyes részecskéket.

A design az „élj vele, érezd, mintha nem lenne” fantázianevet kapta. A „maszkot” az orrlyukakba kell helyezni, így látható marad az arc alsó része is, ami segít a hallássérültek számára, hogy megértsék az illető beszédét.

Maszk hallássérültekkel együtt élők számára

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp