Fogyatékkal élőknek terveztek maszkokat izraeli diákok

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Hallássérülteknek, siketeknek és autistáknak is készítettek maszkokat a Bezalel Művészeti Egyetem Iparművész Szakán tanulók. A héten volt a fogyatékkal élők nemzetközi világnapja.

A héten, december 1-én volt a fogyatékkal élők nemzetközi világnapja, ez alkalomból a Bezalel Művészeti Egyetem Iparművész Szakán innovatív koronavírus maszkokat készített az ilyen nehézséggel küzdők számára, írja a jpost.com.

A speciális maszkok hallássérültek, siketek, az autizmus különböző formájával élők, illetve olyanok számára készültek, akiknek kockázatos a járvány miatt elhagyni az otthonukat.

Maszk autisták számára

A maszkok több esetben nem is néznek ki úgy, mint a hagyományos verziók, mégis ugyanúgy működnek, és kiszűrik a vírusokat. Az egyik például elektromos mező létrehozása segítségével tartja távol a veszélyes részecskéket.

A design az „élj vele, érezd, mintha nem lenne” fantázianevet kapta. A „maszkot” az orrlyukakba kell helyezni, így látható marad az arc alsó része is, ami segít a hallássérültek számára, hogy megértsék az illető beszédét.

Maszk hallássérültekkel együtt élők számára

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp