Adolf Hitler elsöprő fölénnyel nyert választást Namíbiában

A megválasztott regionális képviselő ugyan valóban a náci diktátor után kapta a nevét, ennek ellenére nem tervezi, hogy világuralomra tör.

Adolf Hitler Uunona 85 százalékot szerzett a namíbiai helyhatósági választásokon, ezzel biztosította helyét a regionális tanácsban. Az egykori német gyarmaton született képviselő ugyan már hosszú ideje a helyi politikai élet meghatározó alakja, ennek ellenére a sajtó csak most kapta fel a történetét.

Adolf Hitler Uunona

Uunona az őt faggató újságíróknak elmesélte, hogy apja valóban a náci diktátorról nevezte el, azonban szerinte nem igazán volt tisztában azzal, hogy Hitler miket követett el. Ő maga is csak idősebb korára tudta meg, hogy kicsoda volt valójában az a személy, akiről elnevezték.

A képviselő azt is elmondta, hogy az Adolf név igen gyakori az egykori német gyarmaton, és felesége is így szólítja. Változtatni pedig már nem igazán szeretne, mert ezen a néven vált ismertté. Azt viszont leszögezte, hogy sem a régió leigázására nem törekszik, és világuralmi ambíciói sincsenek. (Telex)

A bukaresti zsidó temetőben nyugszik Adolf Hittler – Kibic Magazin

A dolog betűről betűre igaz. Csak persze nem Adolf Hitlerről, a náci Németország vezetőjéről van szó, hanem a zsidó Adolf Hittler, így két darab t-vel. A Főtér.ro szerint a Filantropia nevű temetőben található a sírja. Paul Schwartz, a bukaresti zsidó hitközség képviselője azt mondta: Adolf Hittler kalapkészítő mester volt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp