Mit érez egy zsidó orvos, amikor egy neonáci koronavírusos életét kell megmentenie?

Egy kaliforniai zsidó orvos osztotta meg gondolatait arról, milyen érzés volt a számára, amikor egy náci szimbólumokkal teletetovált covidos beteg könyörgött neki, hogy mentse meg.

Taylor Nichols éppen ügyeletben volt, amikor az egyik súlyos állapotban lévő koronavírus-fertőzött férfi testén először egy SS-jelvényt, majd egy horogkeresztet ábrázoló tetoválás tűnt fel, miután megszabadították ruháitól. A neonáci férfi nehezen tudott levegőt venni, és lélelegztetőgép segítségére szorult.

Taylor Nichols

A kaliforniai orvos az ABC-nek nyilatkozva elmondta, hogy a gyűlölet jelképeit látva zsidó orvosként egy pillanatig elgondolkozott azon, vajon mi történne fordított helyzetben, ha a neonáci férfinak kellene rajta segítenie. Jól tudta azonban, orvosként nem tűnődhet sokáig ilyesmin, és mindent meg kell tennie azért, hogy megmentse a beteg életét.

A náci tetoválásokat viselő férfit kezelő csapat tagjai közül az egyik nővér fekete, a lélegeztetőgépet kezelő szakember pedig ázsiai volt. Nichols elmondta, hogy bár egyikőjüknek sem volt könnyű ez a szituáció, de mindenki elvégezte a munkáját, ami emberek megmentéséről szól, anélkül, hogy figyelembe vennék, az illető, akinek az életéért küzdenek, gyűlöli őket a származásuk miatt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp