Életben lévő zsidómentő magyarokat keres a brit-izraeli aktivista

Jonny Daniels szerint Magyarországon még mindig él tíz embermentő, akik zsidókat mentettek a holokauszt alatt.

Jonny Daniels. a lengyelországi a From the Depths alapítvány vezetője, aki szervezetével a még életben lévő embermentőkön próbál segíteni. A tevékenységüket eddig Lengyelországban, Belaruszban, Ukrajnában, Litvániában, Szlovákiában és Albániában végzik, most viszont szeretnék felkutatni azokat az életben lévő magyarokat is, akik a háború során segítették az üldözött zsidókat.

Jonny Daniels

„Nagyon sok kísérletet tettünk a fellelésükre, de nem jártunk sikerrel. Nagyon szeretnénk kimutatni számukra a szeretetünket és tiszteletünket, és mindent meg akarunk tenni, hogy segítsünk nekik, amíg még lehet. Úgy érezzük, sokkal tartozunk számukra, és ezért akarjuk megtalálni az utolsó tíz embermentőt Magyarországon”, mondja a brit-izraeli aktivista a mandiner.hu-nak adott interjúban.

Jonny Daniels a segítségnyújtás formáját attól tette függővé, mire van szükségük ezeknek az idős embereknek, de egy karácsonyi csomagot mindenképp szeretnének nekik eljuttatni. Egyik céljuk, hogy megismertessék a világgal ezeknek a bátor embereknek a történetét, de azt is tiszteletben tartják, ha valaki nem szeretne reflektorfénybe kerülni.

„Ők a legsötétebb és legrosszabb időkben maradtak emberek. Szeretnénk minél többet megtudni arról, miért és hogyan csinálták. A történetüket és az emléküket meg kell őrizni. Én 34 éves vagyok, az én generációmnak a feladata, hogy ezt a feladatot elvégezzük”, mondta.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp