Újabb munkatársak távoztak a Neokohntól

Új struktúrában működik a Neokohn című lap december 1-től, amelyről információink szerint tegnap, azaz november 30-án született döntés.

A lap élén véglegesítették a Megyeri A. Jonatánt főszerkesztői pozíciójában, akit a múlt héten megbízott főszerkesztőknek neveztek ki Seres László távozása után.

FRISSÍTÉS: Megyeri A. Jonatán továbbra is csak megbízott főszerkesztő a lap élén.

A változásokról kérdeztük a főszerkesztőt, aki egyelőre a következőket nyilatkozta: “némileg átszervezzük a működési modellünket, hogy kihasználhassuk a szinergiákat a cégcsoporthoz tartozó többi médiafelület között. Szellemiségében, irányultságában a megszokott kiegyensúlyozott, konzervatív látásmód érvényesül, hűen a zsidóság hagyományaihoz.”

A Neokohn 4 fős szerkesztőséggel folytatja tovább a munkát, az impresszumból Seres Lászlón kívül 6 személy neve tűnt el. Csere Ivett, Eperjesi Ildikó, Kertész Ádám, Nagy Gabriella, Wallenstein Róbert és Seres Attila nem vállal szerepet az új szerkesztőségben. A portál üzemeltetésével kapcsolatos technikai teendőket várhatóan külső munkatársként Seres Attila látja majd el.

Seres Attila a Kibic Magazin kérdésére elmondta, döntésének elsődleges oka a szakmai nézeteltérés a főszerkesztő-helyettessel, azaz Veszprémy László Bernáttal, akivel kapcsolatban Seres László volt főszerkesztő úgy nyilatkozott, hogy a NER iránt elkötelezett, és a lap tulajdonosai által bebetonozott ember.

Seres Attilától megkérdeztük, hogy mit takar az, hogy szakmai nézeteltérése volt Veszprémy-vel, amire, azt válaszolta, hogy ez a probléma újságírás-szakmai és kommunikációs kérdéseket érintett.

A lap főszerkesztő-helyettese tehát továbbra is Veszprémy László Bernát, a munkatársak pedig Hajdú Tímea és Réti János.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp