Bencsik András: Demeter írása kifogástalan, a zsidók csak túlérzékenységből kifogásolják

A Demokrata főszerkesztője a Hír TV Sajtóklub című műsorába értett egyet Demeter Szilárd nagy felháborodást okozott, azóta visszavont írásával.

Bencsik András szerint Demeter csak arról írt, hogy most Magyarország és Lengyelország lettek az üldözött zsidók, hiszen egész Európa őket üldözi, hogy rájuk erőltesse a migránsok tömegeit. Mivel Bencsik is így véli, ezért helytelennek tartja, hogy Demeter visszavonta a botrányos publicisztikáját.

Bencsik András (Fotó: Varga György/MTI)

„Az, hogy most kihez szabad hasonlítani magunkat és kihez nem, ez őszintén szólva óvodista színvonal. Tehát a zsidók szenvedéséhez nem hasonlíthatjuk magunkat, de remélhetőleg a bantu négerekhez, vagy a kihalt gepidákhoz nyilván szabad. Ez nem színvonal, szerintem ebbe nem kéne belemenni”

– mondta a Demokrata főszerkesztője, aki úgy véli, hogy a magyarországi zsidó szervezetek csak túlérzékenyégből kifogásolták a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának írását.

A Bencsik András által közöltek szemléző Telex megjegyzi, hogy a Sajtóklub című műsor többi, szintén kormányközeli résztvevője, Bencsik Gábor, Néző László, illetve Gajdics Ottó műsorvezető, a Demokrata főszerkesztőjénél jóval visszafogottabban nyilvánultak meg az üggyel kapcsolatban.

A Szépírók Társasága és közel ezer értelmiségi követeli Demeter Szilárd távozását – Kibic Magazin

Vasárnap estig több mint ezren írták már alá azt a nyilatkozatot, amelyben elfogadhatatlannak nevezik Demeter Szilárd kijelentéseit arról, hogy a magyarokat a gázkamrákban elpusztított zsidókhoz hasonlítja, Sorost pedig Hitlerhez. Demeter a felháborodás hatására visszavonta a cikkét és törölte Facebook oldalát. A Szépírók Társasága követeli a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának távozását.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp