A kormány nem meneszti a gázkamrázva sorosozó Demeter Szilárdot

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint Demeter már elismerte, hogy hibázott, írását visszavonta. Közben egyre többen követelik a kormánybiztos, múzeumigazgató lemondását.

Már közel húszezren írták alá azt a nyílt levelet, amelyben Demeter Szilárd távozását követelik a közéletből. A kormányt viszont úgy tűnik egyelőre nem hatotta meg a tiltakozás, legalábbis a mai parlamenti vitában Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes kiállt a kormánybiztos mellett.

Demeter Szilárd (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A Telex tudósítása szerint az Országgyűlésben ellenzéki képviselők kérdezték Varga Mihályt a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának az Origóban megjelent, holokauszt-relativizáló írásáról. A miniszter válaszában egyértelművé tette, hogy a kormány nem kívánja meneszteni Demetert.

Varga válaszában elmondta:

„Demeter Szilárd visszavonta az írását, sőt, a Facebook-oldalát is törölte. Azt írta, hogy amit írt, az sértheti az áldozatok emlékét, tehát elismerte a hibáját.”

A miniszter ezután inkább arra terelte a szót, hogy a „baloldal itt is kettős mércével mér”, hiszen sem akkor, amikor egy DK-s polgármester arról beszélt, hogy Hitler megérdemelten lett az év embere, sem pedig a jobbikos Bíró László ügyében nem tiltakoztak ilyen hevesen.

Az ellenzéki politikusokon kívül Demeter Szilárd írása ellen felemelték a hangjukat hazai és külföldi zsidó szervezetek, az izraeli és az amerikai nagykövetség, valamint civilek és közéleti személyiségek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp