A kormány nem meneszti a gázkamrázva sorosozó Demeter Szilárdot

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint Demeter már elismerte, hogy hibázott, írását visszavonta. Közben egyre többen követelik a kormánybiztos, múzeumigazgató lemondását.

Már közel húszezren írták alá azt a nyílt levelet, amelyben Demeter Szilárd távozását követelik a közéletből. A kormányt viszont úgy tűnik egyelőre nem hatotta meg a tiltakozás, legalábbis a mai parlamenti vitában Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes kiállt a kormánybiztos mellett.

Demeter Szilárd (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A Telex tudósítása szerint az Országgyűlésben ellenzéki képviselők kérdezték Varga Mihályt a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának az Origóban megjelent, holokauszt-relativizáló írásáról. A miniszter válaszában egyértelművé tette, hogy a kormány nem kívánja meneszteni Demetert.

Varga válaszában elmondta:

„Demeter Szilárd visszavonta az írását, sőt, a Facebook-oldalát is törölte. Azt írta, hogy amit írt, az sértheti az áldozatok emlékét, tehát elismerte a hibáját.”

A miniszter ezután inkább arra terelte a szót, hogy a „baloldal itt is kettős mércével mér”, hiszen sem akkor, amikor egy DK-s polgármester arról beszélt, hogy Hitler megérdemelten lett az év embere, sem pedig a jobbikos Bíró László ügyében nem tiltakoztak ilyen hevesen.

Az ellenzéki politikusokon kívül Demeter Szilárd írása ellen felemelték a hangjukat hazai és külföldi zsidó szervezetek, az izraeli és az amerikai nagykövetség, valamint civilek és közéleti személyiségek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp