Rabbira támadt késsel egy nő Bécsben

A nő késsel a kezében leverte a rabbi kipáját, megrúgta, antiszemita fenyegetéseket kiabált, majd elszaladt.

Az eset csütörtök délután történt Bécsben, ahol egy 50 év körüli, szürke kabátot viselő nő hirtelen a rabbihoz lépett, és egy kést vett elő a táskájából. Ezután lábon rúgta a rabbit, leverte a kipát a fejéről, eközben antiszemita fenyegetéseket kiabált.

A bécsi zsidó szervezet a rendőrséggel azt közölte, a nő azt kiabálta, hogy „az összes zsidót le kell mészárolni”. A nő ezután elsietett a helyszínről, a rendőrség átkutatta a környéket, de nem találták meg a támadót. Az incidens során senki sem sérült meg. A rabbi az egyik tévécsatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy a járókelők nem siettek a segítségére, inkább félrenéztek.

Ausztria belügyminisztere, Karl Nehammer szerint a bécsi zsidó életet érte támadás. Az ezzel kapcsolatos vizsgálatot pedig a szélsőségesek és a terroristák ellenes csoport fogja lefolytatni.

„Támadás érte a bécsi zsidóságot. Amellett, hogy megerősítettük a zsinagógák védelmét, ki fogjuk deríteni, hogy ez antiszemita támadás volt-e. Nem tűrjük az antiszemitizmust!”

– közölte a belügyminiszter.

Az eset kapcsán Sebastian Kurz kancellár is megszólalt, aki a következőket írta Twitteren:

„Határozottan fel kell lépnünk az antiszemitizmus ellen, és minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy a zsidók továbbra is biztonságban élhessenek Bécsben, mert Európa zsidók nélkül nem Európa.”

(AP, 444)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp