Izraelben elterjedhet a szülő 1 és 2 megnevezés az apa és az anya helyett

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Míg itthon az Alaptörvényben rögzítené a magyar kormány, hogy a család egy apából és anyából áll, valamint azt, hogy az apa neme férfi, az anyáé pedig nő, addig Izraelben már olyan adatlapokat készítenek a Védelmi Minisztériumban, ahol a szülőket 1 és 2 számmal jelölik.

A változást Benny Gantz kezdeményezte, aki szerint ez egy szimbolikus és fontos lépés az állam részéről, hogy elismerje, sokféle család, sokféle életforma létezik. Gantz arra kérte a Kék-fehér párthoz tartozó minisztereket, hogy ezt az irányt kövessék a saját minisztériumaikban, írja a jpost.com.

„Minden állampolgárral szeretnénk éreztetni, hogy fontos”, mondta.

Magyarországon Varga Judit igazságügyi miniszter november 10-én nyújtotta be azt az Alaptörvény módosítást, amelybe bekerülne az anya nő, az apa férfi.

Az indoklás szerint a nyugati világban tapasztalható új, modern ideológiai folyamatok – melyek a férfi és női nem teremtettsége iránt ébreszt kétségeket – azonban veszélyeztetik a gyermekek Alaptörvényben foglalt egészséges fejlődéshez való jogát. Ahhoz, hogy garantálható legyen a gyermekeknek ez a külön nevesített joga, biztosítani szükséges a gyermek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, amelyet az államnak a rendelkezésére álló összes eszközzel meg kell védenie. A születési nem adottság, amelyet megváltoztatni nem lehet: az emberek férfinak vagy nőnek születnek. Az emberi méltósághoz pedig így az is hozzátartozik, hogy minden gyermeknek joga van a születési nemének megfelelő önazonossághoz, melynek része, hogy védelmet élvezzen a testi-lelki integritása ellen ható szellemi vagy biológiai beavatkozásokkal szemben

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp