Volt győri szocialista polgármester: „megkértek, hogy ne indítsunk zsidó jelöltet”

Balogh József a rendszerváltás előtti, és a rendszerváltás utáni győri politika megkerülhetetlen alakja, dolgozott a városban tanácselnökként, a rendszerváltás után a helyi MSZP képviselője és a város polgármestere is. Egy interjúban arról beszélt, azért nem akart zsidó baloldali jelöltet utódként, mert rossz volt az illető megjelenése.

Az ugytudjuk.hu készített vele interjút, ahol többek között a Borkai-korszakról is kérdezték. Balogh szerint ez az időszak volt a város egyik aranykora, rendkívül gyorsan fejlődött gazdaságilag, szellemileg; az infrastruktúra, és főleg sportlétesítmények tekintetében. Szerinte Borkai legnagyobb hibája az volt, hogy befolyása alá került az egyik nagyobb, haszonleső lobbicsoportnak, és morálisan megbukott.

Balogh arról is beszélt, hogy az Orbán Viktor által kiépített önkormányzati rendszer gyakorlatilag a tanácsrendszert hozza vissza rosszabb változatban.

Amikor arról a helyi baloldal helyzetéről és arról kérdezték, hogy miért nem neveltek ki utódokat, Balógh azt mondta:

„Én nem helyeseltem, hogy Kun András legyen a jelölt. Egyrészt a megjelenése… Ne értsen félre, okos fiú. Mindig azt mondtam neki, hogy te vagy a legokosabb közöttünk, de nagyon kellemetlen a megjelenésed. Emellett engem a zsidó hitközség külön megkért, hogy ne indítsunk zsidó jelöltet. Ezt András nem látta be.
Úgy tribliztem ezt ki, hogy behoztam a Kadler Gusztit, aki élsportoló, vállalkozó, mellesleg szintén zsidó. Ő meg visszalépett. Ebből lett a kalamajka, ami oda vezetett, hogy buktunk egy nagyot. Aztán bejött a világválság, meg a Gyurcsány-féle melléfogások…”

Kun András
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp