Orbán szerint Soros lefizeti Magyarország kritikusait

Orbán Viktor reagált Soros György múlt heti cikkére a közmédiában. A miniszterelnök szerint Soros fenyegeti Magyarországot, és utasításokat ad a brüsszeli bürokratáknak, hogy mit kell tenniük.

Soros György azzal kapcsolatban jelentetett meg publicisztikát a Project Syndicate oldalán múlt hét szerdán, hogy Magyarország és Lengyelország meg akarja vétózni az EU tervezett költségvetését, mivel az abban foglalt koronavírus okozta válság miatti segélyalap hozzáférését jogállamisági feltételekhez kötné az Unió.

Soros György a cikkében arról írt, hogy Orbán Viktor és baráti köre “szétlopja az országot”, és Magyarország és Lengyelország sem állná ki a jogállamiság próbáját, ez jelképezi Orbán és Kaczynski “személyes és politikai korrupciójának” a gátját.

Kaczynski és Orbán

Orbán ezzel szemben azt állította, hogy akik szerint a vétó miatti késlekedéssel bajba kerülhetnek az unió déli országai, azokat lefizette Soros György, hogy ezt mondják.

“Akik ezt mondják Európában, azok azok az emberek, akiket Soros György fizet” – indokolta a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor kijelentette: Soros a “világpolitika legkorruptabb embere”, aki indokolatlanul rágalmazza Magyarországot.

A vitatott magyar jogbiztonságra, jogállamiságra nem tértek ki a beszélgetésben, csak annyiban, hogy Orbán Viktor szerint a jogállamiság alatt nem a jogállamiságot kell érteni, hanem más politikai szempontokat, amit egyes országok akarnak.

Orbán szerint a jogállamiságról szóló vita leginkább a migrációról szól.

Kapcsolódó cikkünk:

Soros György: Az EU nem engedhet a jogállamisági záradék ügyében – Kibic Magazin

A milliárdos üzletember-filantróp szerint Orbán rendszere csupaszra rabolta az országot. Soros úgy véli, az EU többet nem tűrheti, hogy Magyarországon folyamatosan és sorozatosan sérül a jogállamiság. Soros György azzal kapcsolatban jelentetett meg publicisztikát a Project Syndicate oldalán, hogy Magyarország és Lengyelország meg akarja vétózni az EU tervezett költségvetését, mivel az abban foglalt koronavírus okozta válság miatti segélyalap hozzáférését jogállamisági feltételekhez kötné az Unió.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp